MİLAS KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI... YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ…

2017-2019 dönemi için seçilen Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun yenilendiği seçimli Olağan Genel Kurulu, dün saat 10:00’da Milas Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

MİLAS KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI...  YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ…

Oldukça büyük bir katılımın olduğu Milas Kent Konseyi Genel Kurulu, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, odalar ve resmi kurumların temsilcilerinden oluşuyor.

Genel Kurula Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu, Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Belediye Meclisi üyeleri, Milas Baro Temsilcisi Ozan Güngör ve diğer kurum temsilcileri katıldılar.

Genel Kurul, Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeynep Çınar’ın çağrısıyla, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Dr.Mehmet Günlük, herkese hoşgeldiniz dedikten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Temeli 1988 yılında kurulan Kent Senatosu ile atılan ve 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 76. maddesinden yasal dayanak alarak faaliyetlerini sürdüren Milas Kent Konseyi’nin seçimli Olağan Genel Kurulu’na hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerim ve şahsım adıma saygıyla selamlıyorum.

Aktif yurttaşlık, hemşehrilik bilincinin gelişmesi, kentli hakları, doğrudan demokrasi, katılım gibi çok önemli kavramları inşa etemiz gerekli. Bu kavramları birer sözcük olmanın ötesine geçirip içselleştirmemiz ve hayat pratiğinde uygulamamız gerekiyor. Çünkü, iklim değişikliği, toplumsal eşitsizlikler, yoksulluk, çevrenin tahribatı, değerlerin kaybı gibi daha pek çok konuda dünya alarm veriyor. Kentleri vahşice büyütemeyiz, kapasiteleri doldu. Kentleri sürdürülebilir kentsel gelişim ilkeleri ile insan haklarını, çevre ve tüm canlıları odağa alarak büyütmeliyiz ve hatta belki de koruyarak tamir etmeliyiz.

Milas Kent Konseyi olarak biz de, bu bilinçle, yaşadığımız kente sahip çıkmak, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla kesimin katılımını sağlamak, çalışmalarını denetleyebilmek, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayaşına katkıda bulunmak ve Milas’ı dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmek, daha çağdaş, daha katılımcı, daha uygar bir yapı oluşturmak; kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmeye çalışarak marka kent Milas ve marka kent konseyi olma yolunda çalışıyor, yapılan çalışmalara destek veriyoruz.

Temennimiz odur ki, bu anlayış ve çalışmalar gelecekte artarak devam etsin. Bu çalışmaları gerçekleştirmede katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ederim.”

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “seçimli Olağan Genel Kurulumuza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Görevde olduğumuz sürece, demokrasimizin önemli bir kurumu olan Kent Konseyimizin işlevsel kılınması için elimizden gelen desteği yaptığımızı düşünüyorum. Kent Konseyimiz de gerçekten başarılı işlere imza atmıştır. Türkiye’deki mevcut konseyler içinde oldukça itibarlı bir yeri vardır. Kurulduğu günden bu yanaki bütün başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyor, yeni seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Kent Konseyleri, benim anlayışıma göre, bizim bedava danışmanlarımızdır. O nedenle ben Kent Konseyi’nin çalışmalarını çok önemsiyorum. Kent Konseyimizden gelen talepleri, Belediye Meclisimizde karar haline getirme konusunda ciddi bir hassasiyet gösterdik. Bundan sonra da böyle olacak” dedi.

Son konuşmayı, Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı ve “Kent Konseyi Belediye yasasına göre kurulmuş bir yapı ve Milas Kent Konseyi’nin, benim bütün görev yaptığım tüm ilçeler içinde, en faal ve işini en iyi yapan Kent Konseyi olduğunu belirtmeliyim. Kent Konseyi içinde çeşitli görüşlerden, kent hakkında fikirleri olan insanlardan oluşuyor. Bütün fikirler ve önerilerin hemen gerçekleşmesi kuşkusuz zor. Ama kenti yönetenlere, işlerini yaparken, bu fikirler kesinlikle ilham veriyor, görmedikleri noktaları görüyor, işleri yaparken de bu görüşlerden faydalanıyordur. Bizlere düşen, Kent Konseyinin öneri ve tekliflerinde yanlarında olmaktır. Şimdiye kadar görev yapan tüm üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

DİVAN OLUŞTU

Daha sonra, verilen bir önerge üzerine, Genel Kurulu Divanı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın başkanlığında, Baro Temsilcisi Ozan Güngör ve SMMOB Milas Temsilcisi Sevgi Akyol’un yazmanlıklarıyla, oybirliğiyle oluştu.

Divan Başkanı Muhammet Tokat, “Bugün tarihi bir güne denk geliyor. 2 Temmuz Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydınımızın yakıldığı gün. Yakılanları da, yakanları da biliyoruz. Yakılarak katledilen aydınlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedikten sonra, gündem maddeleri gereği, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük’ü, Faaliyet Raporu’nu okuması için kürsüye davet etti.

Mehmet Günlük, “yasaya göre ikinci kez, 2017-2019 yılları arasında 3 yıllığına seçilmiştik. Ama yine yasaya göre, yerel seçimlerden sonra üç ay içerisinde Genel Kurul yapmamız gerektiği için, yerel seçimler sonrasında, bugün Genel Kurulumuzu yapıyoruz. Seçimli bir genel kurul olacak. Öncelikle bunu açıklamak istiyorum” dedikten sonra, 3 yıl boyunca gerçekleştirdikleri işleri, slaytlar eşliğinde anlattı.

Başkan’ın Raporu, oybirliğiyle onandıktan sonra, gündemin bir diğer madesi, yasada yeni yapılan değişiklik nedeniyle Milas Kent Konseyi yönergesinde yapılması gereken değişiklikler teker teker okundu ve oylandı. Yasaya göre, şimdiye kadar İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Kent Konseyleri, bundan böyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak çalışacak. Bütün değişiklikler oybirliğiyle kabul edildikten sonra, önce Milas Kent Konseyi Başkanlığı için oylama yapıldı. Başka aday olmadığından, Dr. Mehmet Günlük, yeniden oybirliği ile Milas Kent Konseyi Başkanlığı’na seçildi. Peşinden Yürütme Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. 23 kişi Yürütme Kurulu üyeliği için aday oldu.

Yeni değişen yönergeye göre, Yürütme Kurulu 7 asil 5 yedek üyeden seçimle oluşacak. Ancak, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ve Çocuk Meclisi’nin başkanları da Yürütme Kurulu üyesi sayılacaklar ve Yürütme Kurulu 10 asil, 5 yedek üyeden oluşacaktı.

Adayların isimleri tek tek okunarak oylama yapıldı ve Divan, bunları sıralamaya çalışırken de, gündemin bir başka maddesi olan Milas Kent Konseyi’ne yeni üye olmak için başvuran 5 kuruluşun üyelikleri, Genel Kurul’un oybirliği ile Kabul edildi. Buna göre, AKUT, Güllük Hermias Kadın Kültür Geliştirme Derneği, Kemikler Mahallesi Kalkınma Derneği, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, Milas Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği de Milas Kent Konseyi’ne üye oldular.

Bu arada, bazı konuklar da söz alarak, görüşlerini ifade ettiler.

Yapılan seçim sonucu, Milas Kent Konseyi’nin yeni Yürütme Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Mehmet Çoban (Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı), Cemil Zeybek (Milas Belediye Meclis Üyesi), A.Coşkun Efendioğlu (Muğla Gazeteciler Cemiyeti), Kazım Bayındır (Ziraat Odası Temsilcisi), Ali Avcı (İnşaat Mühendisleri Odası temsilcisi), Çağlayan Üçpınar (Sağlık Emekçileri Sendikası), Mehmet Nergis (TEMA ve Esnaf Sanatkarlar Odası temsilcisi).

Yedek üyeler ise şu isimlerden oluştu:

Cihan Uyanık (Jeoloji Mühendisleri Odası), Olcay Aydilek Kır (Sağlık Müdürlüğü), Nurhayat Topuz (Köy Enstitülüler Derneği), Feray Albasan (Cumhuriyet Kadınları Derneği), Mustafa Emekli (MİFAD).

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık