Başkan Tokat: “Ulusal egemenlik ne ise kabotaj odur”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü’nde haftalık Salı toplantıları sürüyor. İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra bu hafta partililere, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ da seslendi. Başkan Tokat, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı için ilginç bir benzetmede bulundu:

Başkan Tokat: “Ulusal egemenlik ne ise kabotaj odur”

CHP Milas İlçe Örgütü binasında her hafta Salı günleri gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının bu haftaki bölümüne; İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, bazı belediye meclis üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, mahalle muhtarları ve partililer katıldı. İlçe Başkanı Göktepe, bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Atatürkçü, Cumhuriyetçi Silahlı Kuvvetler Mensuplarına yönelik düzenlenen Ergenekon Kumpası’nın dün son günüydü ve sona erdi. Ergenekon kumpasında çoğu Atatürkçü subayımız boşu boşuna cezaevinde kaldı, olmayan şeylerle suçlandılar. Bildiğiniz gibi bugün terör örgütü ilan ettikleri FETÖ ile o dönem işbirliğine girerek, Silahlı Kuvvetler Mensuplarımızı milletin gözünde küçültmek, yok etme düşüncesiyle tamamen kendilerine bağlı bir güç oluşturmak amacıyla böyle bir kumpas kurmuşlardı. Dün son duruşmada bu davadan yargılanan herkes beraat etti.

Bu davanın başladığı günlerde hayatlarını kaybedenler oldu, ağır hastalık geçirenler oldu. Herkes beraat etti ama ne yazık ki ölenler geri gelmeyecek, hasta olanlar da yaşadıklarından dolayı iyileşemeyecekler.

Herkes çok güzel olacak diye yola çıktık, İstanbul seçimlerinin sloganıydı ama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, her şeyin çok güzel olacağını somut olarak ortaya koymaya başladı.

Devraldığı belediye başkanlığı görevinde, önceki dönem belediye başkanı Melih Gökçek’in kullanmış olduğu makam aracını halka, düğünlerde kullanması için tahsis etti. Halktan faydalanan bir belediye değil, belediyeden faydalanan bir halk düşüncesiyle yapılan bu davranış nedeniyle Sayın Başkanı kutluyoruz.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a yapılan 3’ncü havaalanına inmek isteyen bir uçak kuşların saldırısına uğradı ve geri döndü. Uçağın çarptığı çok sayıdaki kuşun ölüsü de uçağın camlarına yapışmış durumdaydı. İşte bilimden uzak, kendi kafanıza göre iş yaparsanız sonuç böyle olur.

Oysa hava alanının bulunduğu bölge kuşların göç alanı ve dolayısıyla halkı kandırmak için yalan söylemeye devam ediyorlar.”

Boğa güreşlerine davet…

İlçe Başkanı Göktepe, bu hafta sonu Pazar günü Milas Gençlikspor Kulübü yararına bir boğa güreşi düzenleneceğini belirterek; “Sonuçta altyapı ile ilgili bir spor kulübü ve 8 ila 15 yaş arası çocuklarımıza sporu sevdirmeye çalışıyorlar. Bu organizasyon Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın katkılarıyla düzenleniyor ve sizlerden de destek olmanızı bekliyoruz” dedi.

9 Temmuz’da ilçe örgütü yemek, 31 Temmuz’da danışma kurulu…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe 9 Temmuz 2019 günü ilçe örgütü olarak bir yemek düzenleyeceklerini ve elde edilecek gelirle, seçim çalışmaları sırasındaki harcamaları karşılamayı düşündüklerini söyledi.

“Türkiye yeniden parlamenter sisteme dönecek”

İlçe Başkanı Göktepe, 31 Temmuz’da ise ilçe danışma kurulunu gerçekleştireceklerini söyledi.

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından partililere seslenen eski dönem Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ ise şunları söyledi:

“Uzun zamandır buralara gelemiyordum, dün sabah itibariyle geldim ve hemen bugün sizlerle birlikte olmak istedim. Öncelikle geçmiş dönemde milletvekili olmamda göstermiş olduğunuz mücadele ruhuna ve desteğe teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta yeniden seçilen belediye başkanımızı da kutluyorum. İlçe örgütümüzü de seçim çalışmaları sırasındaki üstün gayretleri için tebrik ediyorum.

Kısa bir süre önce İstanbul seçimlerini geride bıraktık. 31 Mart’ta alınan sonucu, ‘gerekçesiz’ olarak iptal edenler, acaba İstanbul’u kazanabilir miyiz diye düşündüler ancak düşündükleri olmadı. Eğer 13 bin oy farkı ile İstanbul seçimleri kabul edilseydi normal bir sonuçtu, ancak yaklaşık 800 bin oy farkı ile ikinci kez kazanılması normal bir sonuç değil. Bu sonuç, halkın haklı olarak gösterdiği demokratik bir reaksiyondur. Özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi denilen ucube, başkanlık sisteminin kötü kopyasına karşı vatandaşın tepkisidir.

Aslında bu tepki sadece vatandaşta yok. AKP’nin kendi içinde de kavgalar başladı. Bakanlara ulaşamayan milletvekilleri, parti içinde aktif olanlar bu şikâyetlerini dillendirmeye başladı.

Gözlemlediğim odur ki, Türkiye artık bu sistemle yürüyemez. Göreceksiniz parlamenter sistemi geri getirecek bir sürece Türkiye girmiştir. AKP ister istemez, mecburen bu sistemden vazgeçmek zorunda kalacak.”

 

“Yananları da biliyoruz, yakanları da…”

 

Haftalık Salı toplantısında son konuşmayı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı. Başkan Tokat, 2 Temmuz’da yaşanan Sivas katliamının yıldönümü olduğunu hatırlatarak; “Aslında bu katliam bu ülke için kara bir lekedir. Umarım bir daha ne bizim ülkemizde, ne de dünyanın başka bir yerinde böyle katliamlar yaşanmaz. 1993 yılında yaşanan bu utancı taşımak zorunda kalışımız gerçekten bizim için çok kötü bir kader.

Aslında yananları da biliyoruz, yakanları da… Bu nedenle hiçbir güç bize Sivas’ı unutturamaz, unutturmayacak. Bir kez daha o gün hayatlarını kaybeden Sivas şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum.

Öte yandan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı da kutluyoruz. Belki denizle iç içe olmamız nedeniyle bu bayramın önemi pek bilinmese de ulusal egemenlik ne ise kabotaj da odur. 23 Nisan’dan farklı değildir. Kabotaj denizlerdeki egemenlik ve bağımsızlıktır.

İlk günkü kutlamalar geride kaldı, bu hafta sonu Güllük’te geriye kalan bölümleri, halkımızın da katılımıyla kutlanacak.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık