Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ören sahilleri cıvıl cvıvıl…

İlçemize bağlı şirin tatil beldesi Ören yaz aylarında, özellikle yerli turistin gözdesi olmaya devam ediyor. Her yıl okulların tatil olduğu Haziran ayı’nda yoğun bir misafir grubunu ağırlayan Ören, hafta sonlarında ise ilçe merkezi ve çevre yerleşim birimlerinden günübirlik gelen ziyaretçileriyle nüfusu, bir anda yerleşik nüfusunun 8-10 katına çıkıyor. Doğal olarak Ören esnafının da yüzü gülüyor.

Ören sahilleri cıvıl cvıvıl…

Deniz kıyısına sıralanan yazlık çay bahçeleri, balık restoranları ve yazlık siteleriyle tam bir dingin Ege kasabası görünümündeki Ören, Gökova Körfezi’nin kuzeyinde yer alan şirin bir tatil beldesi. Milas ilçe merkezine 45 km uzaklıktaki Ören Mahallesi, tarihi dokusuyla da öne çıkan bir başka tatil merkezi.

Genellikle yerli turistin ağırlandığı Ören’de, okulların tatil olması ve Ankara, İstanbul başta olmak üzere değişik illerden yazlıkçı olarak beldede tatil yapanlara, hafta sonları Milas ilçe merkezi ve çevre yerleşim birimlerinden günübirlik gelen konuklarla, mevcut yerleşik nüfusunun bir anda 8-10 katına çıkıyor.

Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar deniz-kum ve güneşin keyfini çıkaran tatilciler, sahil kenarında sıralanan işletmelerden yükselen canlı müzik ile de tatili, daha da keyifli bir şekilde geçiriyor.

 

Milas-Ören Karayolu sorun olmaya devam ediyor!..

 

Yıllardır yapılacağı söylenen ancak bugüne kadar yapım çalışmalarına başlanamayan Milas-Ören Karayolu, tatilcilerin en önemli sorununu oluştururken, yolun dar ve virajlı olması, sürekli ölümlü-yaramalı ya da maddi hasarlı kazaların da meydana gelmesine neden oluyor. Tek şeritten sağlanan ulaşım, ilk sorun olarak gündemdeki yerini korurkenÖren halkı, yeterli tanıtımın yapılarak yıl 12 ay beldeye turist çekilmesinin bölge ve ülke ekonomisine yapacağı katkısına dikkat çekiyor.

 

Esnafın yüzü gülüyor

 

Haziran ayı itibariyle Eylül ayına kadar dolup taşan Ören, doğal olarak esnafın da yüzünün gülmesi anlamına geliyor. Hafta içi akşamları, haftasonunda ise günboyu yoğun bir ziyaretçiyi ağırlayan Ören’de özellikle otel, restoran ve çay bahçeleri tatil için beldeye gelenlerin yoğun uğrak yerleri arasında yer alıyor.

Milas Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında şemsiye ve şezlong fiyatlarının artmasına yönelik kararına rağmen beldeye gelen tatilciler, sahildeki şemsiye ve şezlonglarda tatilin keyfini çıkarıyor.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık