Milas Kent Konseyi’nden Açıklama: “HİÇ KİMSE MİLAS KENT KONSEYİ GENEL KURULU’NUN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ!”

Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker ve yürütme kurulu üyeleri, eski başkan Çağlayan Üçpınar ve Muğla'nın bazı ilçe kent konseyi başkanlarının yaptığı konuşmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milas Kent Konseyi’nden Açıklama: “HİÇ KİMSE MİLAS KENT KONSEYİ GENEL KURULU’NUN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ!”

Milas Kent Konseyi Genel Kurulu sonrasında, Genel Kurulu tanımadığını belirterek, kendisinin darbe ile yönetimden uzaklaştırıldığını savunan eski Kent Konseyi başkanı Çağlayan Üçpınar, Perşembe günü akşamı, yanında Fethiye, Menteşe, Bodrum ve Marmaris Kent Konseyi başkanları ile Kent Konseyi binası önünde bir açıklama yapmıştı.

Milas Kent Konseyi’nin yeni Başkanı Serap Türker ve Yürütme Kurulu Üyeleri, bu açıklamaya ilişkin olarak, bir bildiri yayınayarak, bu iddiaları reddetti ve diğer kent konseyi başkanlarının tavrını, Milas Kent Konseyi Genel Kurulu’na saygısızlık ve Genel Kurul iradesine ipotek koyma çabası olarak niteledi.

Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker ve Yürütme Kurulu’nun açıklaması şöyle:

MİLAS KENT KONSEYİ’NDEN BİLDİRİ

“Bilindiği gibi, 31 Mayıs Salı günü, Milas Kent Konseyi Genel Kurulu yapıldı ve Genel Kurul, çok büyük bir çoğunlukla, yeni bir Yürütme Kurulu seçti.

Eski Başkan Çağlayan Üçpınar, Milas Kent Konseyi’ni içine soktukları sıkıntılı süreç sonunda yapılan Genel Kurul’a ragmen, Genel Kurul sonrasında da, bu kez, 2 Haziran Perşembe günü saat 17:00’de, yanında Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Menteşe Kent Konseyleri’nin başkanlarıyla birlikte bir açıklama yaparak, bu kent konseylerinin temsilcileriyle, Milas Kent Konseyi üzerinde baskı kurmaya yeltendiler.

Hepsi de ağız birliği yapmışçasına, eski Kent Konseyi Başkanı Çağlayan Üçpınar’a darbe yapıldığını, bunun demokratik olmadığını, vb. söylediler ve bizleri CHP’li Belediye Başkanı’nın arka bahçesi gibi tanımlamaya çalıştılar.

Biz, Milas Kent Konseyi’nin en yüksek karar organı olan Genel Kurul’un ezici çoğunluğunun oylarıyla, iradesiyle yönetime geldik.

Milas Kent Konseyi Genel Kurulu’nu ‘darbeci’ olarak nitelemek, hiç bir komşu kent konseyinin haddi değildir. Bu arkadaşlar, sadece Çağlayan Üçpınar’ın tek taraflı söylemlerine dayanarak, karşı taraf olan bizlerin görüşünü bile almaya çalışmadan ve muhtemelen kendi Yürütmelerinde de bu konuyu görüşmeden, hangi yetki ve sorumsuzlukla böyle bir açıklama yapabilirler!?.

Bunu, en kesin ve sert bir şekilde reddediyoruz. Ne böyle bir yetkileri vardır, ne de onların haddinedir!..

Milas Kent Konseyi önünde, bize darbeci diyerek, Milas Kent Konseyi’nin içişlerine açıkça müdahaleye yeltenen bu dört ilçemizin Kent Konseyleri Başkanlarını, kendi Kent Konseylerinin Genel Kurullarına ve tüm Muğlalı yurttaşlarımıza şikayet ediyoruz. Ve Milas Kent Konseyi’nden acilen özür dilemelerini bekliyoruz.

Böyle bir hadsizlik olamaz. Milas Kent Konseyi’nin Genel Kurulu’nu oluşturan bileşenlerimizin iradesine kimse ipotek koyamaz.

Saygılarımızla..

 

ÖNEMLİ NOT:

Bu dört Konsey yöneticisi, Çağlayan Üçpınar’ın ‘yönergede Yürütme Kurulu’nun Genel Kurul çağrısı yapması maddesinin olamayacağı’ noktasından hareketle ürettiği ‘darbe’ söylemine katılırken, acaba kendi Kent Konseylerinin yönergelerinden haberleri var mıdır?!..

Bodrum Kent Konseyi Yönergesi, Madde 9 :

“f. Genel Kurul, Kent Konseyi Başkanı tarafından veya Yürütme Kurulu kararı ile veya en az 30 genel kurul üyesinin teklifi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabilir.”

Fethiye Kent Konseyi Yönergesi, Olağanüstü Genel Kurul, Madde 14:

“Genel Kurul, Yürütme Kurulu’nun alacağı kararla veya Kent Konseyi Başkanı tarafından doğrudan ya da Genel Kurul üyelerinin 1/3’ünün yazılı isteği ile belirlenen gündemi görüşmek ve karara bağlamak üzere olağanüstü toplantıya çağrılabilir.”

Marmaris ve Menteşe Kent Konseyleri’nin Yönetmelik dışında ayrıca bir Yönergesi yok.

 

MİLAS KENT KONSEYİ BAŞKANI SERAP TÜRKER

VE YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık