Dikkat! Bu ormanlara giriş yasak!

Muğla Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun aldığı kararla Muğla genelindeki bazı ormanlara izinsiz girişlerin yasaklandığını duyurdu. Bu sahaların çevresinde, içinden geçen yollarda, orman kenarında, izin almadan etkinlik, piknik yapmanın ve konaklamanın yasaklandığı bildirildi.

Dikkat! Bu ormanlara giriş yasak!

Muğla Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 1 Haziran’dan başlayarak 31 Ekim’de sona erecek bazı yasaklar getirdi. Muğla genelinde 24 ormanı kapsayan yasaklar kapsamında, Milas’ta da çok sayıda ormana girilemeyecek. Bu ormanların çevresinde, içinden geçen yollarda, orman kenarında izin alınmaksızın etkinlik, piknik ve konaklama yapmak yasaklandı.

Komisyon kararında, orman bitişiği, orman içi veya ormanla ilişiği olmayan mahalleler dahil olmak üzere her türlü anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden çıkan dalların, bitki örtüsünün yakılmasının yasak olduğu bildirildi.

Jandarma, Orman Müdürlüğü, Emniyet ve zabıta birimlerinden oluşturulan devriye sistemi, orman içerisinde faaliyet gösterecek, kaymakam emriyle tüm personel ve olanaklar yangına müdahale için kullanılabilecek.

Ormanlık alanlarda sürek avı yapılamayacak. İzin alınmadan izin verilen sahalar dışında Muğla genelinde 31.10.2022 tarihine kadar çadır kurulması ve kamp yapılması da yasaklandı.

Milas’ta girilemeyecek ormanlar şöyle:

Çamlıca, Beçin, Akbük, Çallı, Kayabaşı, Kayadere, Ulaş, İkizköy, Çamköy, Karacaağaç, Yoğunoluk, Aslanyaka, Kalınağıl, Çamlıbelen, Tuzabat, Korucuk, Yusufça, Pinar, Kalem, Alatepe, Kultak, Bozbük, Kazıklı, Gürçamlar, Kızılağaç, Bafa, Kıyıkışlacık, Ovakışlacık, Meşelik, Çiftlik, Bağdamları sınırlarının dahil olduğu ormanlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık