Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas Kent Konseyi’nden açıklama

Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker, Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi’nin bazı iddiaları üzerine, yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Milas Kent Konseyi’nden açıklama
  • 27 October 2022, Thursday 10:02

“26.10 2022 tarihli Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesinden Milas Kent Konseyimize yöneltilen asılsız iddialara cevaptır.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Eğitim Sekreteri Metin Polat Bey, son 2 dönemdir Milas Yürütme Kurulu üyesidir. Geçen dönemde kendisine Milas kent Konseyi Engelliler Meclisi oluşumu görevi verilmişti. Geçen dönemde bu konuda herhangi bir çalışma yapılmamış ve engelli meclisi oluşturulmamıştır.

31 Mayıs 2022 tarihinde Olağanüstü Genel Kurulla yeni Yürütme Kurulu seçilmiş, Metin Polat Bey yine Yürütme kurulunda yer almıştır. Yeni Yürütme Kurulu Engelli Meclisi oluşumu için yine Metin Polat Beyi görevlendirmiştir. Engelli Meclisi oluşturma çalışmaları sırasında, Metin Polat Bey Kent Konseyi kurallarına aykırı davranışta bulunduğu için ikaz edilmiştir. Metin Bey bu ikazı kişiselleştirerek hem Engelli Meclisinden hem Yürütme Kurulundan ayrılacağını usullere aykırı biçimde beyan etmiştir.

Milas Kent Konseyi 15 Ekim 2022 de Engelli Meclisi Seçimli olağan Genel Kurulunu yapmış ve Engelli Meclisini oluşturmuştur. Metin Polat bey bu süreçteki çalışmalara ve Genel Kurula katılmamıştır.

17 Ekim 2022 tarihinde resmi bir yazı ile Milas kent Konseyi Yürütme Kurulundan istifa ettiğini belirtmiştir. Vermiş olduğu istifa dilekçesi Yürütme Kurulunda görüşülerek kabul edilmiştir.

Kendisine şimdiye kadar Milas Kent Konseyi adına yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz.

Olaylar bundan ibarettir. Konuları çarpıtmaya veya başka anlamlar yüklemeye gerek yoktur.

Kamuoyuna duyurulur."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis