Milas Mesleki Eğitim Merkezi çalışmalarıyla göz dolduruyor

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve protokol üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla Milas Mesleki Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi. Gazeteciler Günü kutlamasının yanı sıra Milas Mesleki Eğitim Merkezi’nin de tanıtıldığı etkinlikte, kurumun çalışmaları katılımcılardan büyük takdir topladı.

Milas Mesleki Eğitim Merkezi çalışmalarıyla göz dolduruyor
  • 13 January 2022, Thursday 9:25

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Milli Eğitim Şube Müdürleri Türker Yurtsever, Mahir Kuzu ve Ali Aktaş, Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Öz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Milas Mesleki Eğitim Merkezi’nde ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, kamuoyunun bilgilendirilmesinde çok önemli bir görevi zor şartlara rağmen mesai kavramı gözetmeksizin gerçekleştiren, meslek ilkelerine bağlı tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Müdür Bal da davete katılan basın mensuplarına teşekkür ederek, “Sizlerin desteği bizler için çok önemli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” diye konuştu.

İlçe gündemiyle ilgili sohbetle geçen öğle yemeğinin ardından Milas Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Öz, kurumun “faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

HEDEFİMİZ İHRACAT…

Kurumun önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek açıklamalarda bulunan Müdür Öz, “Okulumuzda 183 tane dalımız var. Yani kuaförlükten tutun gemi elektrik elektroniğine kadar, su ürünlerinden tutun arıcılığa kadar bölüm açabiliyoruz. Ayrıca sadece okulumuzda değil protokol yapıldığı takdirde iş yerlerinde de biz bu eğitimi yapabiliyoruz. Okulumuzda lise diploması, ustalık belgesi veriyoruz. Okulumuz şu anda Milas ve Yatağan’da taşıma öğrencilerinin yemeklerini yapıyor. Günde 6 bin 120 tabldot yemek çıkarıyoruz. Pandemi döneminde dezenfektan paspası yapıp, ilimizin bu konudaki eksiğini giderdik. Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında 20 bin adet tekli sıra yapıyoruz. Bu sıraların 11 binini teslim ettik, üretimimiz devam ediyor, sanayi ile işbirliği içerisinde… Bakanlığımızın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi vardı. Bu kapsamda biz de okulumuzda ilçemizin kütüphanelerini imal ettik. Geçtiğimiz yaz Kızılay ile ortak çalışma ile çok kısa bir sürede yangın bölgesine yemek servisi yaptık. Mesleki Eğitim Merkezleri sektörle iç içe bir eğitim anlayışına sahip. Buradan mezun olanlar, sahada bizzat gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu da mezunlarımızın iş yaşamında büyük avantaj yakalamasını sağlıyor. 4 yıl sonunda mezun olan öğrencilerimize kalfalık, ustalık, usta öğreticilik ve meslek lisesi diploması veriyoruz. Şuanda 444 öğrencimiz var. Daha önceden kurumumuzda sadece kalfalık, ustalık belgesi veriliyordu. Son üç yıldır yapılan düzenleme ile bu değişti. Üniversiteye giden öğrencilerimiz de var. Bu sene 26 tane mezun vereceğiz, tahiminen 150’den fazla kayıt olacak. Çünkü mesleki eğitim merkezlerinin önemi artıyor.

Biz eğer uygun görülürse Milas OSB’de de okulumuz için bir üretim alanı oluşturulmasını talep ediyoruz. İhracat anlamında birçok imkana sahip olan Milas çok potansiyeli olan bir ilçe ve biz kurumumuz olarak bazı alanlarda ülkemizin ihtiyacını karşılamanın ötesine geçerek, ihracat yapabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Sunumun ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı ve kurum gezildi. Toplantıya katılan basın mensupları kurumun çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.

Milas Mili Eğitim Müdürü İsa Bal ve beraberindekiler, toplantı sonunda Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladı.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık