“Milas, önemli bir turizm kenti potansiyeli taşımaktadır”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Milas, önemli bir turizm kenti potansiyeli taşımaktadır”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

41’inci Turizm Haftası, dün ilçemizde düzenlenen etkinliklerle başladı … Saat 10’da Atapark’ta gerçekleştirilen törenle başlayan Turizm Haftası programı 22 Nisan’a kadar sürecek … Etkinlikler kapsamında yarın “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu panel düzenlenecek …

 

‘41. Turizm Haftası’ başladı

Turizm konusunda toplum farkındalığını artırmak, doğal tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımıza yönelik konuları turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve Milas halkının turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla bu yıl 18 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 41. Turizm Haftası başladı.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu yöneticileri ve öğrencileri, kurum amirleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı.

 

Amaç, farkındalığı artırmak

Programın açılış konuşmasını yapan Milas - Bodrum Havalimanı Kültür Merkezi ve Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Ebru Ekici, Turizm Haftası’nın bu yıl 41’incisini kutladığımızı belirerek, “Turizm Haftası’nın genel amacı toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, sahip olunan doğal, tarihi ve kültürel varlıklarımızı sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, bölge turizmini canlandırmak ve halkımızın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamaktır. Ancak en büyük amacı, ülkemiz için son derece önemli bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün önemine vurgu yapmaktır” dedi.

 

Tek örneği Milas’ta

Milas’ın Güllük ve Gökova körfezlerinde toplam 197 kilometre uzunluğunda kıyı şeridinin olduğuna dikkat çeken Ekici; “Milas, kıyı turizmindeki öneminin yanı sıra yüzyılın keşfi olarak adlandırılan ‘Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’ ile antik dünyanın yedi harikasından biri sayılan ve günümüze ‘Mozole’ kavramını taşıyan, ‘Halikarnas Mozolesi’nden daha erken bir dönemde, Klasik ve Hellenistik Anadolu’da tek örneğini Milas barındırmaktadır. Bu alandaki Milas Müze kompleksinin tamamlanması ile Milas, sınırları içinde yer alan 27 antik kentin olması, var olan Türk ve İslam eserleri ile Milas’ın kültür turizmindeki önemi daha da artacaktır. Mağaraları, dağ-doğa turizmi, kırsal ve eko turizm alanları ile de Milas önemli bir turizm kenti potansiyeli taşımaktadır” dedi.

Sözlerini, “Milas turizminin geliştirilmesi için yöresel yatırım, tanıtım ve pazarlama imkanları bir bütün halinde değerlendirilmeli ve dengelenmelidir” diyerek sürdüren Ebru Ekici, “Bu yıl Turizm Haftasında bu değerlerimizi ön plana çıkarmak amacıyla zengin bir etkinlik programı hazırlanmıştır. Çarşamba günü Şehit aileleri ve Gazilerimiz için tekne turu ve antik kent gezisi, Perşembe günü turizm alanında uzman değerli akademisyenlerin katılacağı “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu panel düzenlenecektir. Ardından Çomakdağ geleneksel düğün programı, Cuma günü Ören - Alatepe Spor Şenliği ve Cumartesi de Milas Dağcılık Kulübü ve AKUT Milas Birimi eşliğinde Kapıkırı Doğa Yürüyüşü yapılacaktır” dedi.

Ekici’nin, etkinliğe katkıda bulunan başta Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediye Başkanlığı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etmesinin ardından kürsüye Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeynep Mat davet edildi.

 

Milas adı da markalaşıyor

Sözlerine, turizmin; ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz Milas için taşıdığı öneme dikkat çekerek başlayan Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Mat; “Turizmin ülkemize sunduğu değerin farkında olan büyük bir çoğunluk olsa da, turizmin önemini ve ilçemize sunduğu katkıları daha da vurgulamak ve anlatmak gerekmektedir. Her yıl turizm haftası etkinlikleri kapsamında bu algıyı ve bu farkındalığı vatandaşımıza duyuruyor olmak oldukça önemli. Ayrıca yine yıl içinde gerek belediyemiz olarak bizler, gerek Milas Ticaret ve Sanayi Odamız, gerekse Kaymakamlık Turizm Danışma Bürosu tarafından ilçemizin tanıtımı sürekli yapılmakta ve gittikçe Milas adı markalaşmaktadır. Ekonomiden kültüre, kültürden tarihe birçok alanı kapsayan geniş yelpazesi olan turizm biz yöneticiler tarafından desteklenmeli, turizme vatandaşlarımız tarafından sahip çıkılmalıdır. Kutlama Haftası içeriği açısından dolu dolu. Bu programı hazırlayan Turizm Haftası Kutlama Komitesini tebrik ediyor, haftanın amacına ulaşmasını diliyorum” dedi.

Programın son konuşmacısı olarak kürsüye davet edilen Milas Kaymakamı Eren Arslan da günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı ve ardından etkinlik Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Müzik Ritim Grubunun dinletisi sonrasında Atapark’ta kurulan stantların gezilmesiyle tamamlandı.

 

Diğer etkinlikler

22 Nisan’a dek sürecek 41. Turizm Haftası programında bugün, Şehit Aileleri ve Gaziler için Güllük-Kıyıkışlacık tekne turu ve İasos Antik Kenti gezisi yapılacak.

Milas Kent Konseyi’nin katkılarıyla yarın saat 13.30’da Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda “Kültür Turizmi Kapsamında Milas” konulu bir panel düzenlenecek.

21 Nisan Cuma günü saat 13.30’da Ören - Alatepe Spor Şenliği ile sürecek etkinlikler, 22 Nisan Cumartesi günü

Milas Dağcılık Kulübü ve AKUT Milas Birimi tarafından Kapıkırı’nda düzenlenecek doğa yürüyüşü ile tamamlanacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık