Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi’nden gururlandıran başarı

Ülkemizde fen ve matematik alanında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanı yetiştirmeye kaynaklık etmek, ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanda yüksek öğrenime hazırlamak, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, fen bilimleri alanında yeni buluşlara ilgi uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirerek toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak amacıyla kurulan fen liselerinin kurumsallaştırılmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacak 4.Ulusal Fen Liseleri Öğrenci Kongresi sonuçları açıklandı.

Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi’nden gururlandıran başarı

Açıklanan sonuçlara göre Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Fizik Öğretmeni İbrahim Karakaşlı danışmanlığında 10. ve 11. sınıf öğrencileri Berke Umut Biricik ve Ayşe Hilal Akar'ın yapay zeka ile roket simülasyonu konusundaki poster sunumları, 4 Prof., 2 Doç., 4 Dr. Öğretim Üyesinden oluşan bilim kurulu tarafından kabul edildi.

Covid-19 salgın sürecinin ardından öğrenciler ODTÜ'de misafir edilecek ve 14 - 17 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan kongrede poster sunumu bildiri kitabında yayınlanacak.

Düzenlenecek olan Ulusal Öğrenci Kongresinde katılımcılara başarılar dileyen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ‘Yapay zeka alanında poster sunumu yapmaya hak kazanan Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi Yönetici, Öğretmen ve Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.’ dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık