“Milas seninle İzmir..”

İzmir’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından yaraların sarılması için Milas’ta yardım toplanarak İzmir’e gönderildi.

“Milas seninle İzmir..”

İzmir’de meydana gelen deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binalar yıkıldı, çok sayıda binada da hasar oluştu. Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 6.6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6.8 olarak açıkladı. AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, bazılarının şiddeti 4'ten büyük olmak üzere, toplam 902 artçı sarsıntı yaşandı.

58 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 920 KİŞİ YARALANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 58'e, yaralı sayısının ise 920'ye yükseldiği belirtildi. 8 binanın enkazında arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

MİLAS HALKI YARDIM TOPLADI

İzmir’deki depremin ardından Milas halkı da depremzedelere yardım topladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Milas Halkımız,CHP Gençlik Kolları ve Belediyemiz destekleriyle topladığımız 768 koli eşya ve 10.000 adet Labranda suyumuzu depremzedelere dağıtılmak üzere,iki aracımızla,İzmir’e gönderdik. İhtiyaç duyulduğunda daha da göndereceğiz. Seninleyiz İzmir... Milas Halkı yanınızda... Emeği geçen arkadaşlarıma ve duyarlı Milas Halkına çok teşekkür ederim...” dedi.

Ayrıca Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın İzmir’e giderek, afet bölgesinnde incelemelerde bulunduğu, yetkililerle görüşerek, yapılabilecekler konusunda bilgi aldığı öğrenildi. Başkan Tokat, İzmir’e yardımın süreceğini bildirdii.

AKP İLÇE ÖRGÜTÜ DE YARDIM TOPLADI..

AKP Milas İlçe Başkanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İzmir’deki afetzedelere ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. İlçe yetkilileri, yardım toplanmasına devam edildiğini ve Salı akşamı toplanan yardımların araçlarla İzmir’e yola çıkartılacağını bildirdiler.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık