Milas sokakları sessiz kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Milas sokakları boş kaldı. Kentteki tek insan hareketliliği kolluk kuvvetleri ve yasaktan muaf tutulan kişiler oldu. Yasak öncesinde ise Kaymakam Arslan, Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı, şehir merkezinde denetimler yaparak, kurallara uymayanları uyardı.

Milas sokakları sessiz kaldı

Tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da sokağa çıkma yasağı nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı. 17 Nisan günü 23.59’da başlayan yasak, dün gece 00.00’da sona erdi. Yasağın başlayacağının hafta içinde duyurulması dolayısıyla geçtiğimiz haftalarda yaşanan market ve fırınlardaki yoğunluk görüntülerine, bu hafta rastlanılmadı.
Yasak hazırlığı, Cuma günü saat 15.00’te başladı. 31 ilde eş zamanlı başlatılan denetimler kapsamında polis ve jandarma ekipleri vatandaşlara uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. Kent merkezindeki denetimlere ise Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, Emniyet Müdürü Erman Akkaya ve çok sayıda polis ekibi katıldı. Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Kadıağa Caddesi ve Salı Pazarı’nın bulunduğu Menteşe Caddesi’nde denetime katılan Kaymakam Arslan, maske takmayan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, sosyal mesafenin korunmasını istedi. Maske takmayan vatandaşların bahaneleri ise, ilginç diyaloglar oluşturdu.
Haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla fırıncılar ile tüp ve su bayileri seyyar araçlarla servis yaptı. Geçtiğimiz hafta yasağa hazırlıksız yakalanan çok sayıda fırıncı, bu haftaki servislerine megafonlarla çıktı.
Yasak boyunca Milas Belediyesi de, kent anons sistemiyle halka nostaljik müzikler dinletirken, sosyal medya hesaplarından kentin tarihi ve turistik bölgelerinden canlı yayınlar yaptı.
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Muğla’nın da içinde olduğu 31 ile kara, hava ve deniz yolu ile yapılacak giriş çıkış yasağının 15 gün daha uzatıldığını duyurdu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık