“Milas sokaklarını göremeyen en az 150 kişi var”

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi’nin Milaslı üyeleri bir araya gelerek tandem bisikletle tur attı. Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Mehmet Özdemir, Milas’ın sokaklarını göremeyen en az 150 kişinin kentte yaşamını sürdürdüğünü belirterek, erişilebilir bir şehir talep etti.

“Milas sokaklarını göremeyen en az 150 kişi var”

Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi’nin Milaslı üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atapark Meydanı’nda bir araya geldi. Görme engelliler, Eşpedal Derneği üyelerinin iki kişilik bisiklet olan tandemleriyle tur attı. Etkinliğe Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı da katıldı.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar doğrultusunda, ‘Engelliler sorunlarını uluslararası platformlarda aktarabilsin’ denilerek belirlendiğini hatırlatarak, “Bu anlamda biz de belediyeler, dernekler vb. kuruluşlar bir şemsiye altında etkinlikler yapmaktayız.” dedi. 
Başkan Özdemir, “Yerel yönetimlerden öncelikle erişilebilirlik istiyoruz. Bunun başka hiç bir seçeneği yok. Onlarca görme engelli, en azından hiç görmeyen 150 tane Milaslı var. Bu Milas sokaklarını hiç görmeyen… Onun için de ivedilikle, bütçeleri doğrultusunda, erişilebilir bir kent olursak bizim için çok güzel olur. Elimizdeki parayla kendimiz alışveriş yapamıyoruz. Kendimiz, eşimiz, dostumuzla kafeye oturamıyoruz. Bir pastanede bir çay içemiyoruz. Bu yüzden önemli olan erişilebilirlik. Buradan başlamamız lazım.” dedi. Özdemir konuşmasının sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.
Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı ise, “Her birey, her vatandaş birer engelli adayı. Bu yüzden engelli vatandaşlara sahip çıkmak adına, Milas Belediyesi olarak elimizden geldiğince katkı veriyoruz, yardım ediyoruz. Yaşam, kentin oluşturulması anlamında engellilerimizin daha rahat yürüyebileceği, yaşamlarını sağlayabileceği yerler oluşturmaya çalışıyoruz. Toplumumuzun fertleri olarak, hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmadan birbirimize sahip çıkmak durumundayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.” dedi.


 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık