Milas Tarım Fuarı’nın organizatörü Zeki Erdoğan’dan mektup var..

12 yıl boyunca Milas Tarım Fuarı’nın organizatörlüğünü yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Milaslılara bir mektup yazarak, hem teşekkür etti, hem de uzun yıllar Tarım Fuarı’nın organizasyonunda çalışan Yavuz Hakbilir’e, fuarın bütün haklarını devrettiğini belirtti. Zeki Erdoğan’ın mektubu şöyle:

Milas Tarım Fuarı’nın organizatörü Zeki Erdoğan’dan mektup var..

“Değerli Basın Mensupları;

Firmamız EXPOLINK Fuarcılık tarafından; 2009 yılında fizibilite raporu hazırlanan ve bu rapora uygun olarak projelendirilen MUĞLA Tarım Fuarı için Dönemin Muğla valisi Sayın Ahmet ALTIPARMAK ile görüşülmüştür. Kendisinin projeye inanarak destek vermesi, Tarım İl Müdürü Sayın Ahmet DALLI’nın görevlendirilmesi ile proje çalışmalarına başlanmıştır. Fuar için ilçe ve yer seçimi için yapılan görüşmelerde MİLAS ön plana çıkmıştır.

Bu maksatla dönemim Milas Kaymakamı Bahattin ATÇI, Milas Belediye Başkanı Muhammet TOKAT, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver TUNA ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail ATICI ile yapılan görüşmede fuarı gerçekleştirme konusundaki ortak aklın oluşması ile TARİŞ Pamuk Ynt. Krl.Başkanı Sayın Mehmet TANIŞ tarafından TARİŞ Pamuk depolarının bu maksatla tahsis edilmesi sayesinde projemiz MİLAS GIDA TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’na dönüşmüş ve GÜNEY EGE’nin TARIM fuarı böylece doğmuştur. Bu Fuarın 2010 yılında ilk defa yapılmasında yukarıdaki kurum ve personeli dışında dönemin İlçe Tarım Müdürü Ali AKAY, Milas Süt Birliği Başkanı Hüseyin ÇIRAK, Muğla DSYB Başkanı Mehmet ALDEMİR, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Koop.Ynt Kurulu Başkanı Kamil GÜL ve Tarım Bakanlığı personeli Mustafa  ORHAN ile kurumların personellerinin katkılarını da unutmamak gerekir. İlk fuarda gece gündüz beraber çalıştığımız dönemin Belediye Başkan yardımcısı Mehmet MAT ve GÖZLEM Ajans sahibi Zekai KORKMAZ’ın katkılarını da göz ardı  edemeyiz.

İlk fuarın başarılı bir şekilde gerçekleşmesinin ardından Milas Yöneticilerinin uyumlu çalışması ve bu günlere ulaşılmasında kurumlar arası iletişim ve koordinasyon konusunda Sayın Enver TUNA’nın katkılarını, TARİŞ Depolarının fuar alanı haline getirilmesi, altyapı ve binaları bu güne kadar bakımlı kalması, her yıl temizlenip boyanması, fuar sırasında verilen destekler de dahil olmak üzere Milas Belediye Başkanı Sayın Muhammet TOKAT ve Belediye çalışanlarına tarım sektörü adına teşekkürlerimi sunuyorum.

12 yıl süresince fuara katkı sağlayan dönemin İl Tarım Müdürü Şakir Fırat ERKAL ve Nazif EKİCİ’ye de teşekkür ediyorum. Bu süreçte dönemin Valisi Sayın Esengül CİVELEK, Milas Kaymakamlığı yapan halen Karabük Valisi Fuat GÜREL’e teşekkür ediyorum.

Göreve geldiği günden itibaren fuarımıza katkı sağlayan Milas Süt Birliği Başkanı  Sayın Ali İhsan GEZGİN’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. TARİŞ Pamuk depolarının bu güne kadar fuarımıza ev sahipliği yapması konusundaki katkılarından dolayı Ynt. Krl. Başkanı Sayın Halit ŞANLI ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Fuarımıza katkı ve desteği fazla olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Reşit ÖZER ve Meclis Başkanı Sayın Mustafa YÜKSEL ile oda personeline destekleri için çok teşekkür ediyorum. Zeytinyağı konusunda fuarımıza destek veren duayen Sayın Ali Osman MENTEŞE’ye, Yalçınkaya Balıkçılık Sahibi Sayın Fazlı YALÇINKAYA’ya teşekkür ediyorum. Fuarlarımızın açılışına gelerek MİLAS’ımızın ve fuarımızın tanıtımına katkı sağlayan Bakanlarımıza ve Sayın Fahri ACAR’a teşekkür ediyorum. Fuarlarımızın tanıtımında önemli rol oynayan yazılı, sesli ve görsel basın ve medya mensuplarına da teşekkür ediyorum. Burada katkılarını ve desteklerini unuttuğum her kişi kurum ve kuruluşa firmam ve tarım sektörü adına teşekkür ediyorum.

Farmer’s Fair GÜNEYEGE Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarımıza 11 yıldır katılan firmalarımıza ve fuarımızı ilgi ile ziyaret eden vefakar ve cefakar çiftçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu fuarların oluşumunda emek harcayan EXPOLİNK FUARCILIK personeline de ayrıca teşekkür ediyorum.

Çocuğumuz gibi gördüğümüz ve büyüttüğümüz Milas Tarım Fuarını; Zonguldak Bölgesindeki Turizm işlerimiz ile Rahmeti Rahmana kavuşan babam gibi sevdiğim Merhum İhsan TOPAL’ın vasiyeti gereğince, bu fuarın 9 yıl düzenlenmesinde emeği olan Sayın Yavuz HAKBİLİR’e ait EXPOLİNE Fuarcılık Ltd.Şti.ne fuarın tüm haklarını TOBB nezdinde devretmiş bulunuyorum. Bu fuar bizim çocuğumuz olduğu kadar Milas’ın ve bölge çiftçisinin de çocuğu olduğu için gözüm arkada kalmadan büyütülmesi ve yaşatılması için Fuarı MİLAS ORTAK AKLINA emanet ediyorum.

Bu vesile ile tanıma şerefine nail olduğum samimi bölge insanları ile dostlarımıza gösterdikleri misafirperverlikten dolayı şükranlarımı sunuyor hakkımı helal ediyorum, sizlerde helal ediniz. Allah’a emanet olun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık