Milas ve Bodrumlu Şehit Aileleri ve Gaziler ilçemizde bir araya geldi

Oktay ÇAYIRLI -

Milas ve Bodrumlu Şehit Aileleri ve Gaziler ilçemizde bir araya geldi

Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Muğla İl Müftülüğü’nce hazırlanan “Şehidim, Gazim Üzülme Emanetin Bizimle” projesi kapsamında ilçemizde program düzenlendi … Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, il ve ilçe kurum amirleri Milas ve Bodrum’da ikamet eden Şehit yakınları ve Gazilerle bir araya geldi…

Polis ve askerlerin de katılımıyla gerçekleşen program, Şehitler için Kur’an okunup dua edilmesiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Şehitlerimiz her zaman kalbimizde. Onları unutmadık, unutmayacağız. Bu proje bizler için çok önemliydi. İlk olarak Menteşe’de bu etkinliği düzenledik ve dedik ki, neden diğer ilçelerde de benzer etkinliği yapıp Şehit aileleri ve Gazilerimizle bir araya gelmiyoruz. Sağolsunlar Muğla İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, ‘Şehidim Gazim Üzülme Emanetin Bizimle’ projesini hazırlayıp Şehit aileleri ve Gazilerimizle buluşmamızı sağladı. Muğla’nın 165 şehidi ve 529 gazisi var. Bunların ailelerini Mehmetçik ve polisimizle, komutanlarla, kaymakam ve kurum yöneticileriyle bir araya getiriyoruz” dedi.

 

“Hey gafiller, hiçbir şey

yapamazsınız”

Konuşmasının son bölümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğu yıldan bu yana düşmanları olduğunu ifade eden Vali Çiçek, “Devleti kurarken bile Şehitlerimiz oldu. Devletimiz bulunduğu bölgede güçlendikçe, iç ve dış düşmanlarımız arttı. ‘Bu vatanı böleceğiz’ dediler, diyorlar. PKK, PYD, FETÖ. İsimleri ne olursa olsun bu vatanı böldürmeyeceğiz, parçalatmayacağız. Dost gibi görünen ülkeler de bunlara destek veriyor. Hey gafiller, hiçbir şey yapamazsınız. Bu millet kan, can vererek vatan sahibi oldu. Bu kanda asillik var. Şehit olur, Gazi olur vatanına zarar gelsin istemez. Milletimiz bir olacak, diri olacak, kimse dokunamayacak. Ülkemiz o kadar güzel bir konumda yer alıyor ki. Şehitlerimiz, Gazilerimiz kanıyla, canıyla verdi bu toprakları, biz hiç kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Konuşması sırasında 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananlara da değinen Vali Çiçek, daha sonra Şehit aileleri ve Gazilerle birlikte yemek yedikten sonra ilçemizde bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık