Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas ve Muğla’nın ormanlarını ‘sincaplar’ koruyacak

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde ormanların korunması ve orman yangınlarına karşı önleyici görev yapan motorize sincap ekiplerine ileri sürüş eğitimi veriliyor. ‘Sincap’ adı verilen motorize ekipler, Milas’ın da içinde bulunduğu Muğla ormanlarını koruyacak. 

Milas ve Muğla’nın ormanlarını ‘sincaplar’ koruyacak
  • 15 February 2022, Tuesday 9:55

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde ormanlarda görev yapan motorize ekiplere motosiklet ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim veriliyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük orman yangınlarının söndürülmesi çalışmalarında omuz omuza görev yapan orman ve emniyet teşkilatı bu dayanışmasını personel eğitim çalışmalarında da devam ediyor.  

Ormanların korunması ve orman yangınlarının önlenmesi amacıyla görev yapan motorize sincap ekiplerinin eğitimleri Marmaris’te yapılıyor. Marmaris İçmeler’de oluşturulan parkurda yapılan eğitimlere 48 orman muhafaza memuru katılıyor. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünden 2 uzman eğitici tarafından verilen eğitimler 12 şerli 4 grup halinde Şubat ayı sonuna kadar devam edecek.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ve Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu birlikte Marmaris İçmeler’de eğitimlerin sürdüğü merkeze ziyaret etti. Eğitim denetimine, Marmaris Orman İşletme Müdürü Akın Ünler ve Marmaris Emniyet Müdürü Oktay Kapsız da eşlik etti.

Göreve başlamalarının ardından ormanlarda devriye faaliyeti de yürütecek ekipler, yangını henüz kıvılcım halindeyken söndürmeyi amaçlıyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis