Milas Veteriner Fakültesi’nde “MİLAS PATİLERİ TOPLULUĞU” KURULDU..

Milas Veteriner Fakültesi bünyesinde ‘’Milas PatileriTopluluğu’’ kuruldu. Konuyla ilgili olarak Veteriner Fakültesi’nden yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

Milas Veteriner Fakültesi’nde  “MİLAS PATİLERİ TOPLULUĞU” KURULDU..

“Topluluk Milas Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulmuş olup koordinatörlüğünü İç Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Dr.Kemal AKSOY yürütmektedir. Topluluğun kuruluş amacı sokak hayvanlarının bakım, beslenme, tedavi gibi ihtiyaçlarının giderilmesi, sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi, hayvan hakları ve hayvan davranışları konularında toplumsal bilinç oluşturulmasını amaçlamaktadır. Bütün bu konularda sivil toplum örgütleri, yerel yönetimlerle ve özel veteriner klinikleriyle işbirliği çalışmaları yapılmasını, gerek öğrencilerimiz gerekse halk arasında hayvan sevgisini artırmak için eğitici, öğretici afiş, broşür, eğitim gibi etkinlikler düzenlenmesini amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda topluluğumuz ilk olarak Milas Belediyesinin katkılarıyla yaptırılan kulübeler ile kampüs içerisinde minik dostlarımızın bakım ve beslenmeleri için doğal yaşam alanları oluşturulmuştur. Hasta dostlarımızın tedavilerine başlanmış, iç ve dış parazit ilaç uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Önümüzde 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü içinde Milas ve Bodrum ilçemizde, topluluk üyelerimizle sokak hayvanlarının beslenmesi etkinliği planlamış bulunmaktayız. Tüm hayvan severleri etkinliğimize bekliyoruz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık