Milas yangınlarında gece helikopterleri de devrede…

​​​​​​​Muğla’da görev alan 4 adet gece helikopterlerinden 3'ü Milas'ta devam eden orman yangınlarına 8. Günden itibaren gece müdahalesine başladı.

Milas yangınlarında gece helikopterleri de devrede…
  • 10 August 2021, Tuesday 10:18

Antalya ve Marmaris yangınlarının sona ermesi sonrasında pek çok hava söndürme aracı ve arazöz bölgemize sevkedildi.  İlçemizde yaklaşık 10 gündür devam eden yangınların başında görmediğimiz kadar helikopter ve bazen de uçaklar, son üç gündür yangın söndürmede görev alıyorlar. Ukrayna’dan gelen ve gece yangın söndürebilme özelliğine sahip olan yangın helikopterlerinin 3’ü Milas/Fesleğen bölgesinde çalışıyor.

Yangınla gece de havadan mücadele imkanı tanıyan helikopterin, çalışmalara ciddi katkı sağlandığı gözlendi.

MİLAS’TA ÇALIŞMALAR OLUMLU SEYREDİYOR

Öte yandan önceki gün Milas yangınlarında yangın söndürme çalışmalarında gözle görülür olumlu gelişmeler yaşanmıştı. Bazı bölgelerde alevlerin kısmen kontrol altına alınmasıyla yer yer soğutma çalışması yapıldı.

Sabahın ilk ışıklarında kara müdahalesine hava araçlarıyla destek sağlandı. Ancak öğleden sonra şiddetli rüzgar bazı noktalarda alevlerin ilerlemesine neden oldu. Herkesin endişe yaşadığı o saatlerin ardından gece helikopterinin devreye girmesi, bir haftadır yangınlarla mücadele eden yöre halkına, yangın hatlarında çalışan itfaiye ve orman ekiplerine ve diğer görevlilere büyük bir umut oldu. Pazar akşamı Milas Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Fesleğen yangınına helicopter ve uçakların müdahalesi ile yangın kontrol altına alınma aşamasındaydı. Yeniköy Termik Santrali civarından Fesleğen’e açılan yeni bir yoldan, akşam saatlerinde onlarca arazöz, soğutma çalışmalarına katılmak için bölgeye sevkedildi.  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık