SKANDAL!.. Yangın söndürmek için yardıma gelen ekiplere, yangından dört kilometre uzak Akbelen’deki çamları kestirdiler!..

SKANDAL!.. Yangın söndürmek için yardıma gelen ekiplere, yangından dört kilometre uzak Akbelen’deki çamları kestirdiler!..
  • 10 August 2021, Tuesday 9:49

Bölgemizde orman yangınlarıyla mücadele sürerken, Yeniköy Termik Santrali’ne kömür çıkarmak için yokedilmek istenen Akbelen ormanında yeni bir skandal olay meydana geldi. Çevre illerden orman yangınını söndürmek için gelen bazı ekiplerin, İkizköylülerin gece-gündüz nöbet tuttukları Akbelen ormanının Işıkderesi tarafına yönlendirilerek, 100 kadar çam ağacının kestirildiği görüldü. Olayı haber alır almaz, Işıkderesi bölgesine giden İkizköylüler ve çevreciler, şehir dışından orman yangınına destek olmak için gelen kişileri, ağaçları keserken yakaladı ve burada yoğun bir tartışma yaşandı. Kesimi durduran köylüler, “buraları niçin kesiyorsunuz” diye sorunca, kesimde çalışanlardan biri, “biz buraya dışardan orman yangınını söndürmek için desteğe geldik. Bizi buraya getirerek, bu ağaçlar kesilecek dediler. Biz burayı tanımayız, bilmeyiz. Bize ne iş gösteriliyorsa onu yapıyoruz” diyerek kendilerini savundular.

İkizköylüler, dışardan gelen bu kişilerin, santral yöneticileri ve daha once de bölgede zeytin ağaçlarının kesimini yapan taşeronlar tarafınndan Akbelen ormanının diğer ucu olan Işıkderesi’ne yönlendirildiğinin anlaşıldığını belirterek, “bunun, orman yangınının ilerlemesini durdurmak için yapılan çalışmalarla bir alakası yok. Yangın şu anda buradan 4 kilometreden fazla ötede. Onbinlerce hektar ormanımız yanmışken ve kalan ormanlar kurtarılmaya çalışılırken, bu ortam şirket yöneticileri tarafından kendi amaçları için kullanılıyor. Bu kadar aşağılık bir durum olamaz. İnanamadık. Burada kesime katılanların araçlarının plakalarını aldık ve jandarmaya ihbarda bulunduk. Dilekçemizi verdik. Bakalım bunun sorumluları kimlermiş, sonucunu bekliyoruz” dediler.

Olayın duyulması sonrasında, pek çok gönüllü ve CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Mürsel Alban, yanlarında CHP İstanbul Milletvekili olduğu halde olay yerine gelerek bilgi aldılar ve ‘pervasızlık bu kadar olur. Herkes ormanların yanmaması için bir haftadır uyumadan çalışıyor, birileri de yangınla hiç bir alakası olmayan yerde ormanları kesmeye çalışıyor’ diyerek tepki gösterdiler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık