Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas zeytin hasadına hazırlanıyor

Milas’ta bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan zeytin hasat şenliği, 2-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. 2 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan şenlik, Pazar akşamı Yusuf Güney’in sahne alacağı konserle sona erecek.

Milas zeytin hasadına hazırlanıyor

Milas, 6. Zeytin Hasat Şenliği’nin yapılacağı 2-3 Kasım tarihine hazırlanıyor. Türkiye’deki tane zeytin üretiminin yüzde 10’unu, Muğla’daki üretimin ise yüzde 80’ini karşılayan Milas’ta, zeytin ve zeytinyağı için yine birçok etkinlik düzenlenecek. Şenliğin başlangıç etkinliği için, 2 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da Hekatomnos Anıt Mezarı Ve Kutsal Alanı’nda toplanılacak. Burada başlayacak olan kortej yürüyüşü, Atapark Meydanı’nda sona erecek ve etkinlikler burada devam edecek.

Saat 12.45’te ise Ağaçlıhöyük Mahallesi’nde hasat yapılacak. 13.15’te ise Uyku Vadisi’ndeki fabrikada sıkım işlemi gerçekleştirilecek.

Saatler 15.00’i gösterdiğinde Dr. Ender Saraç tarafından Amfi Tiyatro’da söyleşi ve workshop etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlik, Prof. Dr. Aytaç Gümüşkesen’in coğrafi işaret alan Milas zeytin ve zeytinyağı tanıtımı ile devam edecek.

6. Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin cumartesi günkü etkinlikleri, saat 19.30’da Grup Pusula’nın konseriyle sona erecek.

Pazar günü ise etkinlikler Çöllüoğlu Hanı’nda fotoğraf ve el sanatları sergisi ile başlayacak.

13.30’da ise Doç. Dr. Figen Çukur tarafından ‘Kırsal kalkınmada coğrafi işaretli ürünlerin yeri ve önemi’ isimli panel düzenlenecek. 14.10’da ise Zeytindostu Derneği tarafından Kaliteli zeytinyağı tanıma programı gerçekleştirilecek. Etkinlikler, çeşitli yemek yarışmaları ile devam edecek. 6. Milas Zeytin Hasat Şenliği, 19.30’da Atapark Meydanı’nda Yusuf Güney’in sahne alacağı konserle sona erecek.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis