Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’a da kar yağdı!..

Yağışlar açısından oldukça sıkıntılı bir yıl geçirmekte olduğumuz açıkça ortada. Son zamanlarda yağan yağışlar, önceki gece fırtınayla birlikte sağanak yağış şeklinde devam etti. Muğla’da Menteşe’den sonra en fazla yağış düşen ilçenin Milas olduğu, meteoroloji tarafından açıklandı. Ertesi gün ise yağışlar az da olsa devam ederken, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve dolu şeklinde düşen yağışlar, Milas’ın yüksek yerlerinde ise kar şeklinde düştü. Dün sabah Milas’ın çevresindeki dağların yükseklerindeki kar örtüsü, uzun yıllardan bu yana görülmeyen bir manzaraydı. Önceki akşamki karla karışık yağan yağmur, bazı yerlerde kısa süreli kar yağışı şekline dönüştü. Öyle ki, vatandaşlar araçların üzerinde toplanan karlardan kartopu yaptılar. Yağışlar dün akşam saatlerinden itibaren yine devam etti.

Milas’a da kar yağdı!..

Muğla’nın yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı vardı. Öyle ki, pek çok yol, kar yağışı nedeniyle kapanma aşamasına kadar geldi. Büyükşehir ekipleri, karla yoğun bir mücadeleye başladı.

Başkan Gürün’den Kar Mesaisi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından vatandaşların mağdur olmaması ve ulaşım ağında eksikliklerin yaşanmaması adına Büyükşehir ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarını yerinde inceledi.

İl genelinde önceki akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından ulaşım ağında aksaklıkların yaşanmaması adına Büyükşehir ekiplerinin sahadaki çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Gürün, Vatandaşların Eğlencelerine Ortak Oldu

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Menteşe ilçesi Düzeyn Mevkiinde çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile sabahın erken saatlerinde bir araya gelen Başkan Gürün, bölgedeki kar küreme ve tuzlama çalışmalarını inceledi. Bölgede inceleme yaptığı sırada kar yağışının keyfini çıkaran vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Başkan Gürün, vatandaşların eğlencelerine ortak oldu.

Köyceğiz’in Ağla Yaylasında Mahsur Kalan 15 Kişi Kurtarıldı

Özellikle Menteşe, Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonrası Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapanan yolları yeniden açtı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Köyceğiz’in Ağla Yaylasında kar yağışı sonrası mahsur kalan 6’sı çocuk 15 kişi kurtarıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis