Milas’a “Taş Eserler Müzesi”..

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’ınverdiği bilgiye göre, Milas’a Taş Eserler Müzesi kurulacak.

Milas’a “Taş Eserler Müzesi”..

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve Beçin Kalesi Kazı Başkanlığının girişimleriyle, Menteşeoğulları Beyliği’nin kurucusu Ahmet Gazi’nin türbesinin de içinde bulunduğu alana “Taş Eserler Müzesi” kurulacağı bildirildi. Beçin Kalesi kazısı ve çevresinden elde edilen buluntuların sergileneceği müze için Kültür ve Turizm Bakanlığından 2 milyon 900 bin liralık ödenek ayrıldığı belirtildi.

Ayrıca, Muğla’nın en çok ziyaretçi alan eserlerinden olan Beçin Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının süresi de 6 aydan 12 aya çıkarıldı. Kale ve çevresinde yapılan düzenlemelerle Menteşeoğulları Beyliği’nin başkenti, turistleri daha kaliteli bir alanda misafir edecek. 

Milletvekillerinin basın bürosundan verilen bilgide, Milas ilçesinde arkeoloji çevrelerince “yüzyılın arkeolojik buluntusu” olarak anılan Hekatomnos  Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’nın ilk etabının da tamamlanarak ziyaretçilere açıldığı bilgisi verildi.

Ayrıca, Gümüşkesen Mezar Anıtı yerleşkesinde yapımı devam eden Milas Yeni Arkeoloji Müzesi’nin de betonarme inşaatının tamamlandığı, müzenin 2019 yılında ziyarete açılmasının planlandığı bildirildi.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir ve Gökcan, Muğla’da tüm alanlarda olduğu gibi kültür ve turizm yatırımlarında da önemli işler gerçekleştirildiğinden söz etti. Bütçe görüşmeleri sırasında Muğla’daki yatırımlara ilişkin ilgili Bakan ve kurum yöneticileriyle temaslar sağladıklarını belirten milletvekilleri, “Karya Uygarlığına başkentlik yapmış Milas ilçesinde bulunan ve Beylikler Dönemi’nde Menteşeoğulları Beyliği’ne başkentlik yapmış Beçin Mahallesi’ne yeni müzeler kuruyoruz. Beçin’de Taş Eserle Müzesi ve Milas ilçesindeki Yeni Arkeoloji Müzesi’yle kültür yatırımlarımız devam edecek. Bölgemizin turizm potansiyeline de oldukça büyük katkı sağlaması beklenen yatırımlar için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık