Milas'ın Zeytinyağı marka sayısı 77 oldu: YENİ MARKA BEİZA

Milas ilçe sınırları içindeki memecik türü zeytin ağaçlarından erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen Milas zeytinyağına Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan sonra Avrupa Birliği'nden de coğrafi işaret alınması, Milas'ta markalaşmayı adeta yarışa dönüştürdü.

 Milas'ın Zeytinyağı marka sayısı 77 oldu: YENİ MARKA BEİZA
  • 09 February 2022, Wednesday 9:11

Coğrafi işaret öncesinde zeytinyağı markası sayısı 10'u bulmaz iken TPMK coğrafi işaretinin ardından AB coğrafi işareti de alınınca Milas'ta zeytinyağı markası sayısı 77'ye ulaştı. Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret almış ilk ve tek Türk zeytinyağı olan Milas zeytinyağında 77'inci zeytinyağı markası Beiza oldu. İstanbul'da yaşayan Milaslı Beyza Telatar Özdoğru'nun Milas'taki zeytinliklerinden elde ettiği zeytinyağı için aldığı Beiza markası ile ürettiği zeytinyağında hedef ihracat olarak belirlendi.

Milas zeytinyağına AB'den ve TPMK'den coğrafi işaret almayı başaran Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden yeni marka sahibi Beyza Telatar Özdoğru ile eşi Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi H. Çağatay Özdoğru, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e Beiza markalı zeytinyağlarından armağan ettiler. Milas zeytinyağına kazandırılan coğrafi işaretler nedeniyle Özer'e teşekkür eden Beyza Telatar Özdoğru, Milas'taki zeytinliklerinden elde ettikleri zeytinyağlarını Beiza markasıyla internet üzerinden satışa sunduklarını belirterek "Zeytinyağımızın kalitesine güveniyoruz. Asıl hedefimiz ihracat. Milas zeytinyağını Beiza markasıyla birçok ülkeye ihraç etmek istiyoruz" dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu  Başkanı Reşit Özer de konuklarına zeytinyağında hedefin her zaman erken hasat / soğuk sıkım yöntemiyle kaliteli üretim olduğunu belirterek "Üretilen zeytinyağında ise hedefimiz daima ihracat olmalı" dedi. Milas zeytinyağına bir marka daha kazandırdıkları için Beyza Telatar Özdoğru'ya teşekkür eden Özer, satışlar için de başarılar diledi.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık