Milaslı 78’liler kahvaltıda buluştu..

12 Eylül 1980’den önce Milas’ta gençlik hareketleri içinde olanlar, 12 Eylül’de tutuklanıp cezaevinde yatan Milas 78 kuşağının gençleri; 42 yıl sonra Kaymakkavağı mesire yerinde kahvaltılı etkinlikte biraraya geldi.

Milaslı 78’liler kahvaltıda buluştu..
  • 19 September 2022, Monday 9:44

 Son zamanlarda “Milaslı 78’liler” olarak bir watsap grubu oluşturan ‘78’liler, Cumartesi günü biraraya geldiler. Grubun oluşturulmasıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Hakan Çeşmeli, grubun 3 Ağustos 2021 tarihinden vefat eden Milas 78 kuşağının önemli isimlerinden Mehmet Coşkun(Co Mehmet)’un ölümünden sonra, 78 kuşağının biraraya getirilmesinin bir zorunluluk olarak kendisini dayattığını gözlemlediklerini belirterek şunları dile getirdi: “Grubumuz bir iletişim, yardımlaşma ve dayanışma grubudur. WhatsApp grubudur. Geçen bir yıllık süreç içinde ihtiyacı olan arkadaşlar için yardımlaşma ve dayanışma içinde olduk. Milas’taki çevre eylemlerine destek verdik. Demokratik kitle mücadelesi içinde yer aldık. 1 Mayıs ve zeytin mitingine katıldık. 6 Mayıs’ta Denizleri andık, onlar için üçer zeytin ve çınar fidanı diktik. Dayanışmamız sürecek.”

Etkinliği sunuşlarını yapan Gürsel Tekin, kahvaltıya katılanları, hayatta olmayan Milas 78 kuşağının üyeleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.   Saygı duruşundan sonra Milas 78 Kuşağından hayatta olmayanların isimleri tek tek okundu.  Tekin, “Milas 78 kuşağından bugün hayatta olmayan arkadaşlarımızın anıları bizimle birlikte yaşayacaktır, onları unutmayacağız,” dedi.

12 EYLÜL’ÜN BASKI VE ZULMÜ, İNSAN KIYIMI

12 Eylül’ün 42’nci yılında, Kenan Evren ve dikta yönetiminin baskı ve zulmü, yarattığı tahribat ve insan kıyımı ile ilgili olarak Milas 78’liler’den Hüdaverdi Günay konuştu. Günay 12 Eylül’ün yarattığı tahribatı rakamlarla da anlatarak,  “12 Eylül faşist darbesi, Türkiye kapitalizminin, 70’lerin sonundaki güçlü işçi sınıfı ve halk hareketi karşısında girdiği krize karşı, devlet ve sermayenin ürettiği şiddet dolu acı bir reçetedir.” Dedi. AKP iktidarının da 12 Eylül’ün ekonomik ve siyasi programının devamı olduğunu vurguladı.

MİLAS’IN ÇEVRE SORUNLARI VE SU KAYNAKLARININ KORUNMASI

Grup üyesi Fikret Çoban da, Milas’ın çevre ve ekoloji sorunlarına değinerek, Milas’ta meydana getirilen doğal tahribatı anlattı ve “Korunması gereken tüm canlılar için, çocuklarımızın geleceği için değer olan doğa, maalesef birileri için değer haline getiriliyor. Doğamızı ve su kaynaklarımızı korumak için daha etkin bir mücadelenin içinde olmalıyız. Doğamıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Daha sonra Nevzat Çağlar Tüfekçi 1980 öncesindeki Milas gençlik hareketlerinin siyasi çalışmalarına değindi, bunların Milas ölçeğinde yarattığı siyasi toplumsal sonuçlarını anlattı. ve “1980’den sonra yapılan seçimlerde, Milas’ta SHP ve CHP’nin belediye seçimlerini kazanmasında, seçmen tercihlerinin hep soldan yana olmasında, Milas sol gençliğin ve bugün burada bulunan sizlerin payı çok büyüktür. Bu unutulmamalı” dedi.  

Konuşmalardan sonra; Şevket Aktaş, Raşit Kavaklı ve Süleyman Baş tarafından müzik dinletisi sunuldu. Günün anlamına uygun türküler seslendirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık