Milaslı kadınlar el ele vererek tek yürek oldu  

Milaslı kadınlar el ele vererek tek yürek oldu  
  • 15 February 2023, Wednesday 11:55

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bir araya gelen Milas Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri, depremzedeler için uyku tulumlarının yanısıra kaşkol, bere, eldiven, patik üretimi de yapılıyor.

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile Muğla genelindeki köy yaşam merkezleri ve halk eğitimi merkezlerinde çalışan usta öğreticiler ve kursiyerler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek yürek oldu. Bu projeye Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Milas merkez, Ören ve Güllük bölgesindeki atölyelerde uyku tulumları ile kaşkol, bere, eldiven, patik üreterek katkı sağlıyor.

Usta öğreticiler ve gönüllü kursiyerler, diktikleri uyku tulumları ile depremzede vatandaşların hem yüreğini hem bedenini ısıtıyor. Ağır kış şartları dolayısıyla çadırlarda kalan depremzedelerin üşümemesi için uyku tulumu dikimine başlayan yaklaşık olarak 20 kursiyer ve 7 usta öğretici, merkezde 2, Ören’de ise 1 atölyede adeta arı gibi çalışarak günde 50 tane uyku tulumu dikiliyor. İki haftalık toplam hedeflerinin 1000 adet uyku tulumu ile 500 kişilik de kaşkol, bere, eldiven, patik olduğu açıklandı.

HEDEF İKİ HAFTADA BİN UYKU TULUMU

Geçen hafta 477 parça kışlık kıyafet ile 18 koli kaşkol, bere, eldiven, patiği AFAD’a teslim ettiklerini söyleyen Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram,

“İlk etapta depremden hemen sonra ne yapabilir diye bir araya geldik. Aile birliği ve çevre kursiyerlerin desteği ile polar kumaş aldık.  Altı üst kışlık 477 parça eşofman takımları diktik. Bu kışlık kıyafetleri geçen hafta Perşembe günü AFAD’a teslim ettik. Uyku tulumu ihtiyacı olduğunu öğrenince Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günü Milas’ta bulduğumuz kapitone kumaşların içine polar koyarak astarlayıp, 50 tane yaptık. Bu hafta Pazartesi günü de Muğla Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü de devreye girdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir proje başlattık. Muğla olarak 10 bin adet uyku tulumu hedeflerini olduğunu bildirdiler. Bunun üzerine de biz de halk eğitim olarak kumaş gelirse günlük 50 tane yapabiliriz dedik. Çünkü bizim atölyelerimiz geleneksel olduğu için biraz zaman alıyor. 13 Şubat Pazartesi günü 50 tanesini bitirdikten sonra 400 tane daha uyku tulumu yapabileceğimiz kumaşı geldi. Bu hafta sonuna kadar 500 tane uyku tulumu biz teslim etmiş olacağız. Biz halk eğitim merkezi olarak bu aşamada iki haftalık hedefimiz, bu hafta 500’ü, gelecek hafta da 500’ü tamamlayarak toplam 1000 tane uyku tulumunu hazırlamak. Tulumlarımızı yetişkinlerin giyebileceği şekilde ürettik. Öncelikli hedefimiz mağduriyet oluşmasın istedik. Çünkü küçük tulumları büyük vatandaşlarımız kullanamaz ama büyük tulumları çocuklarımız da kullabilir diye düşündük.” Dedi.

KURSLARIMIZI DEPREME ODAKLI HALE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Tunahan Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Depremzedelere faydalı olabileceğimiz bir alan olan örgü kurslarımız da var. Başaran Bijuteri ve Tuhafiye bize ip desteği verdi. Hem Güllük hem de merkez örgü kurslarındaki hocalarımızın kursiyerleri ile birlikte kendi imkanlarıyla merkezlerimiz dışında kaşkol, bere, eldiven, patik üretimleri devam ediyor. Gelecek hafta kurslarımız açılacağı için merkezimizde devam edeceğiz. İlk üretilen 18 koliyi de AFAD’a teslim ettik. Kurslarımızı depreme odaklı hale dönüştüreceğiz.  Özellikle el sanatları kurslarımızda deprem bölgesine başka ne yapılabilir denilerek o yöndeki üretimleri başlatacağız. Bu üretimlerimiz ihtiyaç olduğu süre boyunca devam edecek. Uyku tulumlarımızın yanı sıra 500 kişilik de kaşkol, bere, eldiven, patikleri teslim etmeyi planlıyoruz. Amacımız bu zorlu süreçte afetzedelerimize destek olmak. Şuan birlik olma zamanı. Şuan gönüllü kursiyerlerimiz çalışıyor ve sayımız yeterli. Dönüşümlü olarak çalışıyorlar. Dışarıdan bir desteğe ihtiyacımız yok. Ayrıca merkezde Hatice Daniş, Güllük’te Çiğdem İkibaş başta olmak üzere Sevcan Durmaz, Aynur Karabağcı, Nadiye Uslu, Tülay Öder, Gülşah Kaya hocalarımız ile dönüşümlü olarak çalışan 20 kursiyerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık