Milaslı Yörüklerden, nezaket ziyaretleri

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Milaslı Yörüklerden, nezaket ziyaretleri

‘Yürüyen Türkler’ olarak da bilinen Yörükler, ilçemizde 2011 yılında kurdukları dernek çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, dün ilçemizde bir dizi nezaket ziyaretinde bulundu. 4 ayrı kuruma yapılan ziyarette ilginç sohbet konuları açıldı.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği yöneticileri Mevlüt Kiriş (Veteriner Hekim-Belediye Meclis Üyesi) İlknur Öner (Emekli Öğretmen-Belediye Meclis Üyesi), Mehmet Kara (Emekli Öğretmen), Mehmet İnpınar (Mali Müşavir-Belediye Meclis Üyesi) Mustafa Ali Ünlüsoy (İlçe Gençlik ve Spor Müdürü), Tahir Saylak (Meşelik Mahalle Muhtarı) ve Özay Gezgin (esnaf), Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Yaşar Yılmaz ve Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’ya ilçemizdeki görevlerinde başarılar dilemek ve Yörük kültürüyle ilgili çalışmaları hakkında bilgiler vermek üzere nezaket ziyaretlerinde bulundular.

Kaymakam Arslan ile keyifli bir sohbete girişen Yörük Türkmen Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, 9 Mart’ta Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapılacak olan Yörük Gecesi hakkında bilgi verip kendisini geceye davet ettiler.

Yeni nesillere yörük yaşam kültürünü aktarmayı çok önemsediğini belirten Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Televizyon, internet, yaşadığımız çağ, hayatın günlük stresi, çalışma koşulları ve daha farklı nedenlerle bugünkü nesiller geçmişten kopuk, kendi öz kültürlerinden bihaber yaşıyorlar. İşte sizler bu açığı kapatan, bir anlamda geçmişin izlerini günümüze taşıyan insanlarsınız. Bu anlamda kurulan bir derneğin aktif bir şekilde ilçe halkıyla buluşturulması beni oldukça mutlu etti” diyerek, dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Derneğin her yıl rutin olarak yaptığı faaliyetlerden söz eden Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, amaçlarının sadece bunlarla sınırlı olmadığını, yaş ortalaması 75’in üzerinde olan ve ilçemizde halen yaşamlarını sürdüren kişileri bulmak, onların yaşam öykülerini kayıt altına almak ve elde edilecek verileri gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi.

Dernek yönetim kurulu üyelerinin herbiri kendi aile büyüklerinin yaşamlarından örnekler verirken, ortaya bir de ‘Yörükler Günü’ fikri atıldı.

Son derece keyifli geçen ziyarette Milas Kaymakamı Eren Arslan’a, ‘Yöresel Yağlık’ hediye eden dernek yöneticileri, Kaymakam Arslan’ın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Yaşar Yılmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’yı makamlarında ziyaret ederek, ‘ilçemize hoş geldiniz’ dediler ve görevlerinde başarılar dilediler.

Ziyaretlerde Bal, Yılmaz ve Ava’ya birer ‘Yöresel Yağlık’ hediye edilirken, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, yörüklerin yaşam biçimlerine hep büyük bir ilgi duyduğunu, Milas’ta da bunun örneklerini görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık