Milas’ta 4 kıraathaneye korona soruşturması

Milas’ta, İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs genelgesine uymayarak faaliyetine devam eden 4 kıraathane işletmecisine adli ve idari işlem başlatıldı.

Milas’ta 4 kıraathaneye korona soruşturması

İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mart’ta gönderdiği genelge kapsamında kapatılan işletmelerin faaliyetlerini denetleyen jandarma ekipleri, Milas’ta kırsal mahallelerde bulunan 4 kıraathane işletmecisi hakkında işlem başlattı. Yasağa rağmen faaliyetlerine devam eden işletme sahipleri hakkında başlatılan adli ve idari işlemler kapsamında işletme sahiplerinin ifadeleri alındı.
İşletmelerden biri hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Diğer 3 işletmenin ise, Hıfzısıhha Kurulu Kararlarına Muhalefet suçundan Milas Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürleneceği bildirildi.


İşletmelerden biri hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı. Diğer 3 işletme ise, Hıfzısıhha Kurulu Kararlarına Muhalefet suçundan Milas Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi.
İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerini geçici bir süreliğine 16.03.2020 pazartesi saat 23. 59 itibariyle durdurmuştu.    

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık