Milas’ta bir ilk daha gerçekleşti… “Evlilik Fuarı” Başladı..

Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Yapı Fuarı’nın düzenlendiği ilçemizde, üçüncü fuar olan Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı da törenle, kapılarını açtı.

Milas’ta bir ilk daha gerçekleşti… “Evlilik Fuarı” Başladı..

Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Yapı Dekorasyon ve Peyzaj fuarlarını başarıyla gerçekleştiren Milas, bugünkü resmi açılışla üçüncü fuara da ev sahipliği yapıyor. Expoline Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlık çalışmalarının ardından bugün düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açan Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne, Bebek Fuarı, TARİŞ Fuar Alanı’nda 13-17 Şubat 2019 tarihleri arasında ve sabah saat: 10.00 ila akşam 19.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Bu sene ilk düzenlenen fuarın açılışına; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Tariş 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Tariş-S.S. 152 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi yöneticileri, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve bazı mahalle muhtarları, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, bazı yönetim kurulu üyeleri, CHP ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, mevcut bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler ve fuara katılan firmaların temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış programında ilk konuşma, fuarı düzenleyen Expoline Ticaret Limited Şirketi sahibi Yavuz Hakbilir tarafından yapıldı.

“Kısa vadede 5 yıl, uzun vadede 10 yıl içinde fuarımız büyüyecek ve gelişecek”

Hakbilir; “2009 yılında başlayan fuarcılık kariyerim, Milas’ta 9 kez düzenlenen Tarım Fuarı’nın içinde bulunmakla birlikte bu evlilik fuarını da düzenlemek ilk bize nasip oldu. İnşallah ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirir” diye başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi ülkemizde ve dünyada birçok sektörde fuar düzenlenmektedir. Bugün Türkiye’de 500’e yakın fuar var. Bu sene ilk kez düzenlediğimiz bu fuar, konumu gereği toplumun tüm kesimlerini kapsamaktadır. Bugün açılışla birlikte fuarı, halkın beğenisine sunuyoruz. Halkımızdan da gerekli desteği ve ilgiyi gördüğünde, ilk etapta kısa vadede 5 yıl, uzun vadede 10 yıl içinde fuarımızın büyüyeceğini ve gelişeceğini düşünüyorum.

Bu fuarın düzenlenmesinde bizlere katkıda bulunan, başta Belediye Başkanımız, MİTSO Başkanımız olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, oda ve derneklere, bu alanı bizlere tahsis eden Tariş yöneticilerine ve bu sene katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan işletmelerimize ve siz değerli konuklara teşekkür ediyorum.”

“Önümüzdeki Eylül veya Ekim ayında neden bir balık fuarımız olmasın?”

Expoline Ticaret Limited Şirketi sahibi Yavuz Hakbilir’in ardından kürsüye gelen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, düzenlenen bu fuarla birlikte Milas’ta üç değişik alanda fuar olduğunu, bu sayıya yenilerinin de eklenerek kentin, fuarlar şehri olarak anılacağını belirterek şöyle devam etti:

“Artık Milas fuarlar şehri olma yolunda önemli atılımlar yapıyor demiştim. Her ne kadar bu fuarları düzenleyeceğimiz tam teşekküllü bir fuar alanımız olmasa da önümüzdeki dönemlerde Başta Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklerin desteğiyle yeni bir fuar alanına kavuşacağız. Gerçekten Milas’ta bu potansiyel var. Hatta ilçemizde bir de balık fuarının düzenlenmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki Eylül veya Ekim ayında neden bir balık fuarımız olmasın? Bu konuda hem ilçemizdeki, hem de İzmir ve İstanbul’daki büyük firmalarla görüştüm. İnşallah 4’ncü fuarı da Milas’ta düzenleyeceğiz.

2009 yılında ilk tarım fuarını düzenlediğimizde de ‘acaba nasıl olur, tutar mı?’ diye düşünmüştük. Bugün uluslararası bir statüye kavuştu. Önümüzdeki Mart ayında da 10’ncusunu gerçekleştireceğiz. Hemen arkasından gelen Nisan ayında Yapı sektörünü kapsayan fuarımız açılacak. Bunlar Milas’ın tanıtımı için güzel şeyler.

Dün yine organize sanayi bölgesi için Ankara’daydık. Artık 2019’da bitirmek istiyoruz. Biliyoruz ki Milas’a çok ciddi bir iş istihdamı sağlayacak. Hep birlikte bunu da başaracağız.”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ardından son konuşmacı olarak mikrofona, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat geldi.

“Fuar olgusu bize yeni ufuklar ve hedefler kazandırıyor”

Bir fuar açılışında olmanın mutluluk ve hazzını yaşadığını söyleyen Başkan Tokat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlçemizin fuarlar kimliği ile anılmasına bir katkı daha vermiş oldukları için fuar organizasyonunu düzenleyen Yavuz Bey’e teşekkür ediyoruz. Yeni ve değişik bir fuar… Birinci olması itibariyle, daha önceki fuarların birincisinde de benzer duyguları yaşamıştık. Yerel işletme ve halkın genellikle ilk kez düzenlenen fuara karşı bir tereddüt yaklaşımları oluyor ama zaman içerisinde fuar olgusu tuttukça ve fuar geliştikçe, fuara karşı tereddüt yerini coşkuya bırakıyor. Ben bu fuarın da ileride böyle olacağını düşünüyorum.

2009 yılı fuarlar şehri olmamız yolunda bir milattır. O yıldan sonra kentimizde, başka alanlarda da fuarlar düzenlendi ve çok güzel başarılar elde edildi. Kurumlar arası işbirliği ve ortak akıl ile ilçemizde, güzel bir gündem yaratıldı. Bu konuda TARİŞ yönetimini hep ayrı bir yere koyuyoruz. Çünkü ilk fuarın düzenleneceği zaman işte bu mekânı hiç tereddüt etmeden tahsis ettiler. Bugün belki modern bir fuar alanına sahip değiliz ama gerçekten çok güçlü bir fuarcılık anlayışına, kültürüne ve coşkusuna sahibiz. Bunun da sağlanmasında TARİŞ’in katkısı inkâr edilemez. Belki de bu fiziki şartlar sağlanmamış olsaydı bu fuar olgusunu ilçemizde geliştirmemiz de mümkün olmayacaktı.

İlçemiz gerçekten çok potansiyelli bir ilçe… Her yönüyle ele alınması ve geliştirilmesi gereken bir ilçe… Fuar olgusu, bu değerlerin farkına varmamızda ve bunları, ulusal ve uluslararası boyutlarda tanıtmamızda yardımcı olan bir olgudur. Tarım fuarıyla başlayan süreçte, markalaşma ve tanıtımla ilgili çok konuştuğumuz sorunlar yavaş yavaş aşılıyor. Bölgemiz bir turizm bölgesi olup, sürekli göç alan bir ilçe ve yapı sektörünün de ileri boyutlarda olduğu bir bölge… Bunların hepsinin fuar olgusuyla birleşmesi bize yeni ufuklar ve hedefler kazandırıyor. Bu fuar da yine aynı şekilde olacak diye düşünüyorum. Ticaret Odası Başkanımız Sayın Reşit Özer Bey’in söylediği gibi, çeşitlilik arttırılarak yeni sektörler için de fuarlar düzenlenebilir.

Her fuar açılışında ifade ettiğimiz gibi modern bir fuar alanı ihtiyacımız, isteğimiz önümüzde hedef ve amaç olarak duruyor. Bu konuyu da kurumlar arası işbirliği ve ortak akıl ile hep birlikte başaracağımızdan kuşkum yok. Milas Belediyesi olarak bu konuda gerekli katılımı ve özveriyi gösteriyoruz. Bu konuda belli fedakârlıkları da yapmış durumdayız. İlimizdeki tek organize sanayi bölgesinin ve birden çok fuarın düzenleniyor olması, ilçemizin diğer ilçelerin arasında farklı bir yere konulması gerektiğini gösteriyor. Bizler de bu avantajımızı çok iyi bir şekilde kullanmak durumundayız.”

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelası, törene katılan protokol üyeleri tarafından kesilerek, fuar alanındaki standlar gezildi. Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları, Düğün, Çeyiz, Anne, Bebek Fuarı, 13-17 Şubat 2019 tarihleri arasında ve sabah saat: 10.00 ila akşam 19.00 arasında ziyaret edilebilecek.

 

 

   

     

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık