Milas'ta Coronavirüs'ten korunma eğitimi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; kurum müdürleri, müdür yardımcıları, okul aile birliği başkanları ve kantin işletmecilerinin katılımlarıyla Güvenli Okul Toplantısı düzenledi. Toplantıda Coronavirüs’ten korunma eğitimi de verildi.

Milas'ta Coronavirüs'ten korunma eğitimi

Tüm dünyayı sarsan Coronavirüs'ün Türkiye'ye sıçraması halinde yayılımını önlemek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluk alanındaki kurumlarda gerekli önlemlerin alınması amacıyla Milas'ta her ay düzenlenen Güvenli Okul Toplantısı'nda Coronavirüs'ten korunma eğitimi verildi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu yetkilisi Hasan Onur tarafından verilen eğitimlere Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve şube müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri ve kantin işletmecileri katıldı.
Eğitimde konuşan İSG Büro yetkilisi Hasan Onur, Coronavirüs'le mücadelede en etkili yöntemin el yıkama ve temizlik alışkanlığı olduğunu ifade etti.
Toplantıda, Kıyıkışlacık ilk ve ortaokulunda öğrencilerin oynadığı ‘hijyen’ konulu bilgilendirici video izlenerek örnek el yıkama metodu anlatıldı.

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla da bir açıklama yapan Onur, geçtiğimiz günlerde 23 bin öğrencinin katıldığı eş zamanlı deprem tatbikatının başarılı olarak tamamlandığını belirtti. Çekilen fotoğraflar üzerinden bir değerlendirme yapan Onur, deprem sırasında sıranın altına girmenin doğru olmadığını, yanında korunarak güvenli bir alan bulmanın daha önemli olduğunu ifade etti.

Kantin işletmecilerine bazı konularda uyarılarda bulunan Onur, Milas Kaymakamlığı bünyesinde başlatılan Beslenme Dostu Kantin projesi hakkında bilgi verdi. Bu projeyle kantinlerin standartlaşmasını istediklerini belirten Onur, hijyen, sağlık, güvenlik gibi konularda önümüzdeki günlerde çapraz denetimler yapılarak birinci olan kantine, 1. olduğunu vurgulayan  bayrak verileceğini söyledi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık