Hava kirliliği ve termik santrallerle ilgili ürküten rapor

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı’na termik santrallerin sera gazı emisyonuna etkisini sordu. Bakanlık ise, emisyonların 3’te birinin termik santral kaynaklı olduğunu açıkladı. 

Hava kirliliği ve termik santrallerle ilgili ürküten rapor

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Muğla’nın hava kalitesi sorunuyla ilgili mücadele başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na hava kirliliği hakkında art arda sorular yönelten CHP’li Özcan’a, Bakan Murat Kurum’dan cevap geldi. Verilen cevabı ürkütücü bulduğunu söyleyen Özcan, “Muğla, bünyesinde barındırdığı 3 termik santralle birlikte Türkiye’de havası en kirli illerin başında geliyor.  Santrallerin bacalarından doğaya salınan birçok gaz hem doğaya hem de insanlara doğrudan zarar veriyor. Şimdi de öğrendik ki ülkemiz sera gazı emisyonlarının 3’te biri termik santral kaynaklı. Bu korkunç bir oran.” dedi. 

Küresel iklim değişikliğinin oluşmasında önemli rolü olan sera gazlarının sıcaklıkları yükselttiğini, yağış döngüleri değiştirdiğini, buzullar ve karlar erimesiyle ve tüm dünyada ortalama deniz seviyesi yükselttiğini belirten Özcan, “İklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek için, bu emisyonları azaltmamız veya önlememiz gerekir” dedi. Bu konuda acil eylem planı oluşturulması gerektiğini ekleyen Özcan, TBMM’nin bu konuda çalışması lazım; CHP olarak bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.
Suat Özcan mevcut kömürlü termik santrallerin sera gazı emisyonuna etkisini Bakanlığa sormuş, Bakan Kurum da, “Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryasına 2019 yılında raporlanan 2017 yılı Sera Gazı Emisyonları Ulusal Envanterine göre ülkemiz emisyonları 526,3 milyon ton CO2 eşdeğer olup, bunun 153,4 milyon ton CO2 eşdeğerlik kısmı termik santrallerden meydana gelmiştir.” cevabını vermişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık