Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’ta mahalle muhtarlarında büyük değişim…

Önceki gün yapılan yerel seçimlerde ilçemize bağlı 132 mahalle muhtarının önemli bir bölümünde değişiklik yaşandı. Bazı mahalle muhtarları yeniden aday olmazken, resmi olmayan sonuçlara göre yaklaşık 50 mahalle muhtarı ilk kez muhtar olarak seçildi.

Milas’ta mahalle muhtarlarında büyük değişim…

İlçe merkezinde 13, kırsalında ise 119 mahallesi bulunan Milas, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde, ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri kadar mahalle muhtarlıkları seçimi konusunda da ciddi bir yarış ve heyecan yaşadı.

Milas merkezde Hacıabti ve Şevketiye Mahallesi’nin muhtarları bu seçimde de aday olmalarına rağmen seçimleri kaybeden iki mahalle muhtarlığı olurken, eskiden belde olarak bilinen Bafa Mahalle Muhtarlığı da, resmi olmayan sonuçlara göre değişen mahalle muhtarlığı arasına girdi.

Nüfus ve seçmen sayısı açısından büyük mahalle olarak bilinen; Dörttepe, Meşelik, Kırcağız, Çomakdağ Kızılağaç, Kıyıkışlacık, Kafaca, Akyol gibi mahallelerde muhtarlar değişirken, Ovakışlacık Mahallesi’nde ise iki aday arasında çok az bir oy farkı olduğu gerekçesiyle seçim sonuçlarına itiraz edileceği gelen bilgiler arasında.

Henüz İlçe Seçim Kurulu’ndan resmi sonuçlar açıklanmamış olmakla birlikte önümüzdeki dönemde ilçeye bağlı mahallelerde, seçim sonuçları doğrultusunda bir değişimin olduğu görülüyor.

Seçim sonuçlarına itiraz süresi de gözönüne alındığında, önümüzdeki günlerde ilçe merkezi ve tüm mahallelerde seçilen muhtarlar, ilçe seçim kurulundan mazbatalarını alarak azalarıyla birlikte göreve başlayacaklar.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis