Milas’ta ormancılar tatbikattaydı..

Milas’taki orman ekiplerinin işbaşı eğitimlerini yerinde inceleyen Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Milas’ta son dönemde kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen orman yangınlarının sebebinin titizlikle araştırıldığını belirtti.

Milas’ta ormancılar tatbikattaydı..

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Milas’a bağlı Denizcik Orman Deposu sahasında düzenlenen iş başı eğitimlerine ve tatbikata katıldı.

Tatbikat öncesinde, özellikle Fesleğen bölgesindeki yangınların dikkat çektiğini belirttiğimiz Müdür Yaprak, Milas’ta son dönemde meydana gelen orman yangınlarının titizlikle araştırıldığını ifade etti. Bu bölgede devriyeleri artırdıklarını ve drone’larla da gözlem yaparak bulgu yakalamaya çalıştıklarını belirten Yaprak, yakın zamanda insansız hava aracı (İHA) ile de gözlem yapmaya başlayacaklarını söyledi. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “Yangının çıkış noktası, saati burada bir kasıt ihtimalini gösteriyor. Ancak bizim burada şu an için tespit ettiğimiz bir kundaklama kanıtı yok. Bu bölgede takibimizi yapıyoruz. Ekiplerimiz devriye atıyor. Yakın zamanda İHA ile gözleme başlayacağız. Bunun yanı sıra foto kapan, drone ile devriyelerimiz sürüyor.” dedi.

Milas’taki Denizcik Orman Deposu’nda her yıl bulunan helikopterle ilgili sorumuza da, “helikopterimiz şimdilik Güvercinlik Gökçeler’de konuşlandı. Buradaki pistimizde revizyon yapıyoruz. Revizyon bitince, yine Denizcik Orman deposunda konuşlanacak” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarıyla mücadelenin önemini dikkat çekerek, “Orman yangınlarıyla mücadeleyi bir savaş olarak görüyoruz. Askeri terminolojide şöyle bir söz vardır, ‘eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker’. Bizde orman teşkilatı olarak orman yangınlarıyla savaşıyoruz. Vatan savunmasıyla aynı gördüğümüz orman yangınlarıyla mücadelede başarılı olmak için bu eğitimleri çok önemsiyoruz.” dedi.

Bölge Müdürü Yasin Yaprak, “İş başı eğitimlerimizi bugün Milas Orman İşletme Müdürlüğümüzde yaptığımız programla tamamladık. Yaptığımız eğitim ve tatbikatlarla bilgilerimizi tazeledik. Varsa eksiklerimiz yerinde gördük ve çözümünü yine yerinde giderdik. Eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız oldukça verimli geçti. Mühendisinden muhafaza memuruna, arazöz operatöründen yangın işçisine kadar emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En az sayıda yangın ve en az yanan alan temennisiyle hatasız kazasız bir sezon geçirmemizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Muğla orman Bölge Müdürlüğündeki iş başı eğitimlerinde, araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arazözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerinin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu ve yangına müdahale şekilleri konularında bilgi verildi.

Eğitim sonunda arazöz ekipleri arasında en hızlı hortum serme ve suyu ilk hortum ucuna verme yarışması yapıldı. Ekipler 300 metre hortumu en hızlı şekilde serip ve arazözden hortum ucuna ilk suyu veren ekip olmak için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren ekipler ödüllendirildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık