Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milas’tan Elazığ’a yardım eli

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8’lik depremin ardından harekete geçen Milas Belediyesi, bağış kampanyası başlattı. Kamyonlarca bağış, bugün Muğla Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla Elazığ ve depremden etkilenen Malatya’ya gönderildi.

Milas’tan Elazığ’a yardım eli

Elazığ Sivrice merkezinde geçtiğimiz cuma akşamı meydana gelen depremde onlarca kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. Depremin ilk dakikalarından itibaren tüm yurtta olduğu gibi Milas’ta da seferberlik ilan edildi. Milas Belediyesi, depremde evleri zarar gören ve çadırda kalmak zorunda kalan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın duyurulmasının ardından dakikalar içinde vatandaşlar belediyeye akın etti. Çarşı esnafı ise kampanyaya tam destek vererek reyondaki çeşitli ürünlerini bağışladı. Başta Güllük ve Ören olmak üzere tüm mahallelerde bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, araçlarıyla bağışları evden teslim aldı. Bağışları teslim alan belediye personeli ise, duygu dolu anlar yaşadı. Belediye bünyesinde de Labranda’nın yanı sıra çeşitli yardımlar yapılırken Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da kampanya ile ilgili bir açıklama yaptı.
Elazığ’daki depremle ilgili olarak tüm yurdun deprem gerçeğiyle yeniden yüzleştiğini belirten Başkan Tokat, “Ülke gerçeklerimizi tekrar gözden geçirmek ve ele almak konusunda olanak yakaladık. Depremde kaybettiğimiz yurttaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı olan yurttaşlarımızın da bir an önce iyileşmelerini temenni ediyorum.” dedi.
Tokat kampanya ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Olay karşısında halkımızın, ülkemizin, milletimizin göstermiş olduğu dayanışma duygusu gerçekten insanı duygulandıran, övünmemizi sağlayan niteliğe büründü. İlçemizde de böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Muğla’da belediyelerimiz organize olarak vatandaşımıza çağrıda bulundular. Toplanan yardımlar akşamüzeri Muğla’da teslim edilecek. Milas halkına teşekkür ediyorum. 2 gündür yardım yağmuru ile karşı karşıyayız. Topladıklarımızı gönderdik. Sadece 2 gündedeğişik niteliklerde yaklaşık 350 koli yardım toplamış durumdayız. Bugünkü toplanacaklarla 500’ü geçmiş olacağız. Diğer ilçelerden gelenlerle toplu olarak deprem bölgesine ulaştırılacak yardımlar. Akın akın yardımlarını teslim etmek için koşan insanlarımız var. Bu noktada özellikle bazı kalemlerde yoğunluk yaşanırken bazı noktalarda eksiklikler göze çarpıyor. Biz yurttaşlarımızdan ısıtıcı, kuru gıda, çocuk giyim, erkek kadın iç çamaşırı, temizlik malzemesi gibi yardım kalemlerinde daha da yoğunlaşmalarını istiyoruz. Giyim eşyası, yorgan gibi büyük bir yığılma var. Tabi ki yardımın amaca ulaşması açısından aynı noktada yoğunluk göstermek yerine eksik olan hususları da tamamlamak daha uygun olur.”
Öte yandan bağış kabulüne önümüzdeki süreçte de devam edileceği bildirildi.

“SORUNUMUZ OLDUĞUNU KABUL EDİYORUZ”
Önder Gazetesi muhabirinin Milas’taki yapı stoğu ile ilgili sorusunu yanıtlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Biz mümkün olduğu kadar deprem bölgesinde yaşadığımızın bilinciyle hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Bu konuda odalarımızla işbirliği içerisindeyiz. 9 Eylül Üniversitesi’nden akademisyen hocalarımızla ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile çalışma içerisindeyiz. İmar planlarımızı yaparken yapıların denetlenmesinde ve ruhsatlandırılmasında tamamen deprem gerçeğiyle yüzleşerek hareket etmekteyiz. Tabi ki, önümüzü buna göre planlıyoruz ama geçmişten gelen belirli bir yapı sorunumuz var. Biz Milas olarak SİT alanı fazla olan tarihi bir bölgedeyiz. Bu nedenle gerek tarihi ve eski yapı sebebiyle gerekse de daha önce yapılmış binaların konumları itibariyle ciddi tehlike arz eden sorun teşkil eden binalarımız var. Bunlarla ilgili de kaymakamlık organizasyonunda tehlikeli yapılara müdahale edilmesi veya mülkiyet sahipleriyle sorunların çözülmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Bizim belediye olarak da yıktığımız belli binalar var. Şu anda yıkılma süreci devam eden binalar var. Ama şunu net olarak ifade etmeliyim. Bizim altına imza attığımız tüm inşaat ruhsatları ve imar planları ile ilgili deprem gerçeğiyle hareket ediyoruz. Milas’ın önümüzdeki süreç içerisinde, hem fay hatlarıyla hem depremselliğiyle hem de yer altı sıcak su kaynaklarıyla ilgili bilimsel incelemeleri tamamlayıp hem toplumla paylaşarak hem de alınacak kararları ve yapılacak işler konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ama tarihi bölgede yaşıyor olmamız sebebiyle bizim binaların dayanıklılığı ile ilgili sorunumuz olduğunu kabul etmeliyiz.” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis