Yanlış kararlarıyla maçın hakemi sınıfta kaldı

Yeni Milasspor:2 Muğla Üniversitesi:1

Yanlış kararlarıyla maçın hakemi sınıfta kaldı

Maçın Hakemleri: Mustafa Selçuk, Muzaffer Almaz, Onur Akıncı
Yeni Milasspor: Arda Çam, Feyyaz İpek, Mahmut Ermaşa, Ferhat Yılmaz, Serkan Katar, Oğulcan Aksu, Çağatay Bekâr, Yusuf Asa, Osman Bedirhan Tuna, Yiğithan Yüksel
Yedekler: Yüksel Ertem, Engincan Lök, Fırat Taşdemir, Yılmaz Yıldırım, Ramazan Oğuz, Fahri Karaman, Anıl Tukluk
Antrenör: Selahattin Tireli
Teknik Sorumlu: Birol Erten
Muğla Üniversitesi: Süleyman Çağrı Kabasakal, Ahmet Can Eyüpoğlu, Oğuzhan Karakoç, Mustafa Çelik, Cahit Can Şen, Emre Balcı, Utku Kalaycı, Serhat Çiçek, Mustafa Naslıca, Özgür Köşe, Tayyip Mevlüt Kaya
Yedekler: Ali Sağlam, İskender Karnapoğlu, Berk Alacabağ, Abdüssamed Kalaç, Kutluşah Şimşek, Veysel Ekinci, Şerif Emre Arsal
Teknik Sorumlu: Kemal Göral
İlk yarıda eşitlik bozulmadı
Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda oynanan Süper Amatör Küme Ligi karşılaşmasında Yeni Milasspor, rakibi Muğla Üniversitesi’ni 2-1 yenerek altın değerinde 3 puan aldı.
Müsabaka Saygı Duruşuyla Başladı
Müsabaka öncesinde Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Maçın ilk yarısında atak ve baskılı oynayan Yeni Milasspor, sağlı sollu yaptığı ataklarla gol aradı. Henüz daha maçın başında Milas atağında Bedirhan ceza sahası üzerinden sert bir şutla kaleyi gördü. Top az farkla auta çıktı.
Dakika 7’de savunma oyuncusu Mahmut, Muğla kalesine güzel bir orta kesti. Ceza sahası içersinde savunma topu kornere attı.
Dakika 12’de Milas atağında Yiğithan ceza sahasına topu ortaladı. Yusuf Asa kafayı vurdu top kalecide kaldı.
Dakika 18’de Milas atağında ceza sahası dışında Bedirhan’a faul yapıldı. Atışı Yiğithan kullandı top az farkla üstten auta çıktı.
Dakika 24’te Yiğithan ile başlayan Milas atağında top Mahmut’a pas olarak atıldı. Mahmut kaleye ortaladı. Bedirhan kafayı vurdu. Top az farkla yandan auta çıktı.
Dakika 30’da maçta Milas en net gol şansını yakaladı. Milas atağında Mahmut kaleye düzgün bir orta yaptı Yusuf Asa altı pasta topla buluştu. Sert vurdu top çizgi üzerinde Muğla kalecisinin eline çarparak oyuna geri döndü.
Maçın iki dakikalık uzatmalarında Milas 2 atak geliştirdi. Önce Yiğithan sonrasında Çağatay sert vuruşlarla topu Muğla kalesine gönderdiler ancak top fillerle buluşmadı ve ilk yarı başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıya golle başladılar
Maçın ikinci yarısının henüz başlarında Milasspor geliştirdiği atakta golü buldu.
Ceza sahası üzerinde kazanılan faul atışında topun başına Oğulcan geçti. Kaleye paralel gelen top Ferhat’ın önüne düştü onun pası ile Bedirhan topla buluştu sert vurdu ve golü yazdı.
Yeni Milasspor bu golle maçta 1-0 öne geçti.
Dakika 58’te Milasspor atağında Yiğithan ceza sahası üzerinde topla buluştu rakiplerini seri çalımlarla geçti, daha müsait olan arkadaşına pas vermek yerine kendisi şut attı ve top az farkla yandan auta çıktı. Akabinde yine Milasspor atağında bu kez Oğulcan orta sahada topla buluştu, ceza sahası üzerinden kaleyi yokladı yine top üstten auta gitti.
Dakika 60’da ender gelişen Muğla ataklarının birinde Milasspor ceza sahası yakınında Özgür Köse topla buluştu sert vurdu top yandan auta çıktı.
Dakika 63’te Yeni Milasspor’lu Oğulcan rakibine faul yapmaktan dolayı ikinci sarıdan kırmız kart gördü. Maçın ilk yarısında bir faul sonrası hakemle tartışmasını uzatan Oğulcan ilk sarı kartını görmüştü.
Bu pozisyonun devamında Muğla Üniversitesi oyuncusu Mustafa Çelik de hakeme yönelik yaptığı yoğun itirazdan sonra ikinci sarıdan kırmız kart görerek oyun dışı kaldı.
Dakika 66’ta Yeni Milasspor çok net bir gol şansından yararlanmadı. Orta sahadan topla çıkan Yiğithan ceza sahası üzerine çıkan kalecin üstünden aşırtma bir vuruşla topu kaleye gönderdi ancak top az farkla yandan auta çıktı.
Dakika 67’te Yeni Milasspor’da Yusuf Asa’nın yerine Anıl Tukluk oyuna girdi.
Dakika 70’de Muğla ceza sahası üzerinde son olarak topla buluşan Anıl savunma oyuncunu geçti, yerden sert bir şutla topu köşeden filelerle buluşturarak Yeni Milasspor’u 2-0 öne geçiren golü attı.
Dakika 76’da konuk takım atağında kazanılan bir faul atışı gole dönüştü.
Faul atışını Muğla takımı kaptanı Ahmetcan Eyüpoğlu kullandı. Ceza sahasına ortalanan topa son olarak oyuna ikinci yarıda giren Veysel Ekinci kafayı vurdu ve bu golle maçta skor 2-1 oldu.
Karar Yanlış, Hakem Hatalı, Arda Başarılı
Dakika 82’de Muğla Üniversitesi atağında tecrübeli futbolcu Serhat Çiçek Milasspor ceza sahası içersinde yerde kaldı. Bu pozisyonda maçın en yanlış adamı orta hakem, penaltı atışını gösterdi ve Serhat Çiçek’i düşüren Ferhat’ın yerine pozisyonla hiçbir ilgisi olmayan ceza sahası dışındaki savunma oyuncusu Feyyaz İpek’e kırmızı kart gösterdi. 
Hakemin yanlış düdüğüne hem Yeni Milassporlu futbolcular hem de tribünlerdeki Yeni Milasspor taraftarları uzunca bir süre tepki gösterdiler ancak sonuç değişmedi.
Arda kalede güven vermeye devem ediyor
Penaltı vuruşunda topun başına geçen sezon Yeni Milasspor’da forma giyen Serhat Çiçek geçti. Sert vurdu köşeye giden topa iyi uzanan kaleci Arda Çam topu son anda tokatlayarak gole imkân vermedi.
Maçın artı dakikalarında Muğla Üniversitesi atağında Serhat Çiçek ceza sahası üzerinden sert vurdu kale çizgisini geçmekte olan topa kaleci Arda uzandı ve topu uzaklaştırdı ve bu pozisyonla birlikte maçta sona erdi.
Yeni Milasspor ligin ikinci yarısı ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde 3 puanı 2 golle alarak ikinci yarıya güzel bir başlangıç yapmış oldu.
Yanlış kararlarıyla tepki topladı ve sınıfta kaldı
Maçın orta hakemi Mustafa Selçuk müsabaka boyunca verdiği yanlış kararlarla tepki topladı. Futbol kurallarını unutan orta hakem Mustafa Selçuk özellikle Muğla Üniversitesi’nin kazandığı penaltı atışında Yeni Milasspor’dan pozisyonla hiç ilgisi olmayan bir futbolcuyu oyundan atması ve maçta sakatlanarak yerde kalan futbolcuların yanına dakikalar sonrasında giderek oyunu durdurmaması ve duran oyunda topun hakem tarafından yeniden oyuna sokulması kuralını unutarak maçın en başarısız ismi oldu.
Süper Amatör Küme Ligi Maç Sonuçları
Yeni Milasspor:2 Muğla Üniversitesi:1
Düğerek Güneşspor:0 Beçin Gençlikspor:0
Dalyanspor:3 Menteşe Yerküpespor:2
Seydikemer Belediyespor:0 Göcekspor:0
Gümüşlük Gençlikspor:5 Karaovaspor:0

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık