Milas'tan geçip, Türkiye'nin güzelliklerini gösterecekler

Ülkemizin en önemli tanıtım güçlerinden biri olan ve “Tarihe, Doğaya Saygı..” mottosuyla gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu “Tour of Türkiye”nin yenilenen etap parkuru, 10 Nisan’da Bodrum -  Kuşadası etabı ile başlayacak. Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, Dünya ve Olimpiyat madalyalı sporcular ile Türk sporcular ve genç yeteneklerin yer alacağı organizasyon öncesi Bodrum’da hatıra ormanı oluşturulacak.

Milas'tan geçip, Türkiye'nin güzelliklerini gösterecekler

Dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, dünya ve olimpiyat madalyalı sporcular ile Türk sporcular ve genç yeteneklerin yer alacağı  57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak.
10 Nisan’da Bodrum’dan başlayacak olan turun 1. gününde yarışçılar Milas’ta Tuzla Sulak Alanı, Güllük ve Havalimanı Kavşağı’nın ardından Karakaya Yokuşu’nu tırmanacak. Profesyonel bisikletçiler, Milas kent merkezini geçtikten sonra, Türkiye Güzellikleri Sprinti yaparak Bafa Gölü’nü geçecek. Bodrum-Kuşadası etabında 207 kilometre boyunca pedal çevirecek olan bisikletçiler, toplamda 2062 metre tırmanacak, maksimum 383 metre rakıma ulaşacak.

Bu yıl ilklerin yarışı haline gelecek organizasyon öncesinde anlamlı bir projeye de imza atılacak. Bisikletin fosil yakıt kullanılmayan, çevreci ve küresel ısınmanın önlenmesine çözüm olarak kısa mesafelerde alternatif ulaşım aracı olmasından hareketle bir hatıra ormanı oluşturulacak.
Ülkemizdeki orman varlığının güçlendirilmesi adına yapılacak çalışma çerçevesinde, yarıştan bir gün önce Bodrum’da, “57. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Hatıra Ormanı”nın açılışı yapılacak. Buraya, bisikletçilerin parkurda kat edeceği mesafe kadar tohum topu da bırakılarak ülkemizin orman alanlarının rehabilitasyonuna katkı sağlanacak. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık