Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milletvekili Metin Ergun’dan Güllük Limanı Revizyon Projesi ile ilgili açıklama: “BEN YAPTIM OLDU MANTIĞINI KINIYORUZ”

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Güllük Limanı Revizyon Projesi ile ilgili olarak bakanlığa yönelttiği sorulara tek cümlelik bir cevap verildiğini belirterek, bu tavrı kınadı.

Milletvekili Metin Ergun’dan Güllük Limanı Revizyon Projesi ile ilgili açıklama: “BEN YAPTIM OLDU MANTIĞINI KINIYORUZ”

Ergun, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:
“Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Muğla ilimizin Milas ilçesi Güllük mahallesinde bulunan limanın revizyonu projesi için hazırlanan ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporunun açıklanmasından sonra Güllük Körfezi hakkında vatandaşlarımızda büyük endişelerin oluştuğunu görmüştük. 
Zira söz konusu ÇED raporunda ifade edilen bilgilerin çok sayıda çelişkiler içerdiği konu ile alakalı birçok uzman tarafından ifade edilmişti. Bununla beraber, projenin Güllük Dalyanı’nın sahip olduğu doğal zenginliklere karşı telafisi mümkün olmayacak riskler barındırdığı ve Dalyan’ın niteliğini kaybedeceği de bu mesele ile ilgili olan birçok sivil toplum örgütü tarafından açıklanmıştı.
Soru önergemizde; Güllük Dalyanı’nın doğal zenginliklerinin korunması için çok dikkatli bir sürecin işletilmesi gerektiği konusunda bir kamuoyu hassasiyetinin olduğunu ifade etmiştik.
Bu amaçla, önergemizde Bakanlığa; ilk olarak Güllük Limanı’nı mevcut konumunda büyütmek yerine; Güllük Dalyanı’nın ekolojik dengesine ve bölgede insan sağlığına tehdit oluşturmayacak şekilde başka bir yerde (Örn. Karaburun Feneri bölgesinde)   yeniden inşa etmek gibi alternatif bir planı olup olmadığını sorduk. İkinci olarak ise Bakanlığın böyle bir alternatif planı yoksa, bölgede endişe ile karşılanan Güllük Limanı ÇED Raporu’nu gözden geçirmek ve ekolojik riskleri minimize edecek şekilde gerekli düzenlemeleri yapmak gibi bir politikasının olup olmadığını sormuştuk.
Fakat Bakanlık’tan gelen tek cümlelik cevapta bu hususların zaten ÇED raporunda kapsamlı şekilde değerlendirildiği söylenmiştir. Bu hususlar ÇED raporunda kapsamlı şekilde değerlendirilseydi, akla ve bilime uygun bir proje oluşturulsaydı zaten bu kadar insan tek kelime etmezdi. Bakanlığın bu tavrı ne yazık ki 2002’den bu yana Türkiye’ye hâkim olan “ben yaptım oldu” mantığının bir yansımasıdır. 
Biz İYİ Parti olarak, Güllük Dalyanı gibi bir doğal hazinenin böyle bir mantıkla yok edilmesini kınıyoruz. Takdiri, Türkiye’nin bu cennet köşesinde yaşayan ve çevre hassasiyeti yüksek Muğlalı hemşerilerimizin vicdanına bırakıyoruz.”
 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık