Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milletvekili Mürsel Alban: “MUÇEV’E KARŞI HUKUKUN YANINDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “MUÇEV’in kapatılmasının gerekli değil artık zorunluluk” olduğunu belirterek, “bu şirket artık bir suç odağı haline gelmiştir. Muğla’nın dört bir yanına gözünü dikti, karış karış yağma ve talan yeri arıyor. Yaptıkları bütün işler anayasa ve yasalara aykırı. Hukukun yanında bu şirkete karşı Muğla'nın hakkını koruyacağız” diye konuştu.

Milletvekili Mürsel Alban: “MUÇEV’E KARŞI HUKUKUN YANINDA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Son yıllarda adı sık sık ihalesiz sahil işletmelerinde geçen, Ege sahillerinin ardından Akdeniz ve Marmara sahillerinde de faaliyetlerini artıran Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve Muğla Valiliği’nin ortak şirketi olan MUÇEV Ltd. Şti. Fethiye sahil bandında yapılmak istenen 300 yat kapasiteli marina inşaatıyla tekrar gündeme geldi.

Yapılmak istenen marinaya daha önce verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)'ne gerek yoktur” kararına bölge halkı itiraz etmiş, konu yargıya taşınmıştı.

BÖLGEDE KEŞİF YAPILDI

Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konu ile ilgili olarak Muğla 3. İdare mahkemesine açtığı davayla ilgili olarak sahil bandında keşif yapıldı.

Biyolog, hidrolog, inşaat ve çevre mühendislerinin yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinden gelen öğretim üyesi bilirkişilerin hazır bulunduğu keşfi inceleyen CHP milletvekili Alban, yapılacak marinanın yerinin yanlış olduğunu vurguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hiçbir şekilde doğru bir planlama yapmadan projeyi uygulamak istediğini öne süren Alban, bölge halkının ve yerel yönetimin de görüşünün alınmadığını kaydetti.

MUÇEV’in işletmesine verilecek yat limanını yeni yağma adresi olarak gösteren Alban, “Burası için yapılması planlanan marinaya ‘ÇED gerekli değildir’ kararı vermek, Fethiye’ye ve Muğla’ya yapılan ihanetin açık delilidir. Yaptıkları her işlem yasalara aykırıdır” dedi.

Alban, sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis