Milletvekili Özcan; Avşar Ovası’nın sorununu  TBMM’ye taşıdı   

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Avşar Ovası’nın sorunlarını, TBMM’de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle verdiği bir soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Özcan; Avşar Ovası’nın sorununu  TBMM’ye taşıdı   
  • 23 December 2021, Thursday 10:07

Önergesiyle ilgili olarak bilgi veren Suat Özcan, “ilçemizin en verimli arazilerinin (tarlaların) bulunduğu Avşar Ovası Milas Havaalanının kuzeyinde Avşar mahallemizin güney kısmında bulunmaktadır. 1980’lerden 2000’li yıllara kadar Pamukçuluğun yaygın biçimde yapıldığı dönemlerde dekar başına çok yüksek verimin alındığı bilinmektedir. Bu güzelim ovamızda son zamanlarda yaygın biçimde Tarla balıkçılığı yapılmaktadır” dedi.

 “Tarla balıkçılığın dışında kalan yaklaşık 1000-1500 dönüm tarlalarda ise Mahallelimiz kendi ihtiyaçları ile hayvanlarının besi ihtiyacını karşılamak maksadıyla Arpa, buğday, yulaf ve mısır gibi ekinleri (mahsulleri) ekmektedirler. Ne var ki son yıllarda Avşar halkı nerdeyse yağmur yağmasın duasını çıkacak hale gelmiştir. Son haftalardaki yağmurlarla beraber tarlaları göle dönmekte, ektikleri ekin daneleri çürüyerek erimektedir. Mahsul alamadıkları için zarar etmekten ziyade henüz işin başında tarla sürümü ve tohum masrafları zararlarını kat be kat artırmaktadır” diyen Milletvekili Özcan; “1960’lı yıllarda bu ovada DSİ ıslah çalışması yapmasına rağmen, bugünkü sorun meydana gelmiş durumdadır. Vatandaşlarımız bu konunun,  (Avşar Ovasının göl olmaktan kurtarılması) çözümü konusunda şahsıma başvurmaları sonucunda Tarım Orman Bakanına bir soru önergesi vererek göreve davet ettim. Bu konu çözümleninceye kadar da gerekli tüm girişimleri yapacağımın bilinmesini istiyorum” dedi..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık