Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milli Takım Sporcusu Büşra Şahin’le Voleybol

​​​​​​​Milas Belediyespor Kulübünde Voleybola başlayan ve bu kulüpten İstanbul Yeşilyurt takımına, sonrasında da Sultanlar Liginde yer alan Türk Hava Yolları takımına giden 1997 doğumlu 24 yaşındaki genç sporcumuz Büşra Şahin ile başarıya giden yolda voleybolu konuştuk.

Milli Takım Sporcusu Büşra Şahin’le Voleybol

THY deki başarısıyla, umut vaat eden genç yetenekler arasında gösterilerek Milli Takıma davet edilen başarılı sporcumuz Büşra Şahin “Hayallerine nasıl kavuştun” sorumuza, ‘çok çalışarak ve mücadele ederek’ diyerek cevap verdi.

Voleybolda alttan üste, amatörlükten profesyonelliğe giden yolculuğunu bizimle paylaşan sporcumuz Büşra Şahin’e biz sorduk o cevap verdi.

Voleybolda “Hayalim Milli Takım Formasını Giymektir” diyen Büşra Şahin, sorularımıza açık yüreklilikle cevap vererek, ‘spor başarıya giden yolda bir hedeftir’ dedi.

“Ben çok şanslıydım” diyen sporcumuz Büşra Şahin, “Ailem beni destekledi, iyi antrenörlerle çalıştım, iyi bir spor kulübünde sporculuk yaptım ve başarımda beni destekleyenler çok vardı” açıklamasında bulundu.

Büşra Şahin’le Voleybol

Spor Muhabirimiz Hüseyin Açar sordu, sporcumuz Büşra Şahin cevapladı.

Hüseyin Açar- Büşra Şahin kimdir? Voleybolla ne zaman hangi spor kulübünde tanışmıştır?

Büşra Şahin- 1997 Milas doğumluyum. Babamın ve annemin öğretmen olması ve özellikle spor konusunda beni desteklemeleri sonucunda Milas Belediyespor Kulübünde 2010-2011 sezonunda 15 yaşındayken voleybolla tanıştım.

Ortaokulda okurken boyumun büyük olması beden eğitimi öğretmenim Ünsal Çelik’in dikkatini çekmiş. Daha sonra ailemle konuşmuş ve özellikle annem sporu çok sevdiği için beni destekleyerek Milas Belediyespor Kulübü’nün voleybol alt yapı antrenmanlarına göndermeye başladı.

Eşref Mete ve Ünsal Çelik hocalarım antrenörlerimdi. Voleybolda kendimi geliştirmem konusunda bana çok destek oldular. Aslında 15-16 yaş grubunda olmam voleybola başlamak için çok geç yaş grubu içindeydi. Ancak hem boyumun uzun olması hem de antrenmanlardaki gelişimim antrenörlerimin dikkatini çekti ve böylelikle voleybolla tanışmış oldum

Profesyonel olarak voleybol oynamamda, öncesinde Yeşilyurt, sonrasında THY takımlarında forma giymemde antrenörlerimden alt yapıda aldığım eğitimlerin önemi çok büyüktür. Her iki antrenörüme de voleybol gelişimime katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum.

Hüseyin Açar-15 yaşında voleybola başladın.17 yaşında Milas gibi bir yerden İstanbul’un profesyonel voleybol takımlarından biri olan Yeşilyurt’a transfer oldun.

Voleybola başlamanla birlikte 2 yıl sonra daha üst düzeyde profesyonel bir spor kulübünün sporcuları arasına girdin. Bu transfer öyküsünü senden dinleyelim.

Büşra Şahin- Milas Belediyespor Kulübü’nde çeşitli yaş grubu takımlarında forma giydim. Yaşım küçük olmasına karşılık Bölgesel Amatör Küme Ligi maçlarında takımda yer aldım. Bölgesel Amatör Lig Maçlarında takımımın formasını giyerken Yeşilyurt Voleybol Spor Kulübünün idarecilerinin dikkatini çekmişim Sonrasında kulüp başkanımız Muhammet Tokat’a transfer için gelindi ve kendisi de bu transferin gerçekleşmesinde bana destek oldu ve böylece 2013 yılında Türkiye Profesyonel Birinci Ligde mücadele eden İstanbul Voleybol Takımı Yeşilyurt’un sporcuları arasına girdim. Transferim konusunda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanım Muhammet Tokat’a da çok teşekkür ediyorum.

Aslında ilk önce bir okul maçında beni Galatasaray Spor Kulübü Voleybol Takımı antrenörleri izlemişler ve transfer teklifinde bulunmuşlardı. Ancak ben tesisleşme anlamında o dönemde Galatasaray kulübünü yeterli görmemiştim ve bu nedenle Yeşilyurt’u tercih ettim. Kız kardeşim Halime ile birlikte Yeşilyurt takımına ikimiz de transfer olduk.

Hüseyin Açar- Yeşilyurt Voleybol takımında kaç sezon yer aldın ve bu kulüpte voleybol gelişimin nasıl devam etti?

Büşra Şahin- Yeşilyurt Voleybol Spor Kulübü’nde önce alt yapılarda antrenmana çıkmaya başladım; sonrasında yıldızlar, gençler ve büyükler takımlarında forma giydim. 7 yıl bu takımla sahalarda yer aldım.  A Takımıyla antrenmanlara çıkmaya başladım. Ancak A Takımında fazla yer alamıyordum. İstanbul’da herkes beni Yeşilyurt’un alt takımlarında voleybola başladığımı sanıyordu ancak ben her zaman her yerde voleybola Milas Belediyespor Kulübü’nün alt yapısında başladığımı belirtiyordum. Birinci ligde yer alan Yeşilyurt takımıyla Sultanlar Ligine çıktık.

Hüseyin Açar- Yeşilyurt Voleybol Takımı ve spor kulübü voleybol gelişimine nasıl katkı sağladı?

Büşra Şahin- Profesyonel bir spor kulübünün imkânları çok daha fazla oluyor. Antrenman programları, yeme içme düzeni, uyku saatleri hepsi planlanıyor. Elbette daha profesyonel bir yaşam içersinde oluyorduk. Yeşilyurt’ta voleybol oynarken hem tahsil hayatıma da devam ediyor ve okulumda eğitimimi de sürdürüyordum.

Elbette bu yaşam şekli olumlu olarak hem spor hem de eğitim hayatıma yansıdı.

Hüseyin Açar- Büşracığım Milas’tan çok uzun yıllar sonra voleybolda sen profesyonel bir spor kulübüne transfer olarak İstanbul gibi çok büyük bir şehre gittin. Bu transfer ve bu şehir değişikliği seni nasıl etkiledi. Korkmadın mı bu yaşam şeklinin birden bire değişmesinden?

Büşra Şahin- Önceleri gerçekten çok zorlandım. Düşünsenize ailemden hiç ayrılmamışım, yaşım çok küçük, büyük bir şehre gidiyorum. İlk günler alışıncaya kadar çok zorluk çektim. Allah’tan kardeşim Halime yanımdaydı birlikte transfer olmuş ve alt yapı takımlarında birlikte forma giyiyorduk. Birlikte kalıyor antrenmanlara birlikte gidiyorduk. Kardeşimin yanımda olması, onun yanında da benim olmam bizi birbirimize çok daha bağlamıştı ve birbirimize destek oluyorduk.

Ancak yine de ilk günler hep aile özlemi ile geçti. Zaman zaman ağlıyor ve üzülüyorduk. Başta her şey çok karmaşık geldi. Biz Milas’ta alışmıştık her şeyimizin babamızın annemizin karşılamasına, İstanbul’a gelip yalnız kalınca her şeyi kendimiz yapmak zorunda kaldık ve ilk günler bu yaşam şekli bizi çok sıktı ve çok üzüldük.

Bu yeni yaşam şeklinde Yeşilyurt Spor Kulübü’nün yöneticilerinden, antrenörlerinden ve aynı takımdaki diğer sporcu arkadaşlarımızdan büyük destek gördük. Bu destekler sonucunda yavaş yavaş yeni değişimimize uyum sağlamaya başladık

Hüseyin Açar- 7 yıllık Yeşilyurt macerandan sonra 2019-2020 sezonunda bu kez yine İstanbul’un profesyonel voleybol spor kulüplerinden biri olan Türk Hava Yollarına transfer oldun.

Sultanlar Liginde mücadele eden THY Voleybol Takımında seni çok daha fazla takım içinde izlemeye başladık. Bu değişimi bize anlatır mısın?

Büşra Şahin- Yeşilyurt’taki son sezonumda Sultanlar Ligi Play Off’larında takımda oynadığım anlarda iyi bir çıkış yakalamış ve iyi bir performans sergilemeye başlamıştım. Ben bir orta oyuncuyum. Play Off maçlarında iyi blok çıkışlarım oluyordu. Bu maçları Süper Ligin tüm antrenörleri yöneticileri de izliyordu. THY Menejerleri maçlardaki performansımı izleyince benimle irtibata geçtiler. Seninle anlaşmak istiyoruz dediler. Zaten Yeşilyurt Voleybol Takımım da Süper Lige çıkmıştı.

Aslında Yeşilyurt ile Sultanlar Liginde mücadele etmeyi istiyordum ancak kendime dedim ki başka bir takımda ne yapabileceksin neleri başarabilirsin diyerek kararımı verdim. Kulüplerimiz de anlaşınca THY Spor Kulübüne transfer oldum.

Hüseyin Açar- Yeşilyurt ve Türk Hava Yolları iki takım da İstanbul’da ve iki takım da Sultanlar Ligi’nde, bu iki takımı karşılaştırırsak senin için hangisi daha ağır basıyordu?

Büşra Şahin- Aslında bir yerlere gelmemi sağlayan Yeşilyurt spor kulübüdür. 7 yıl formasını giydim. Bu spor kulübünden de voleybol adına çok olumlu çok doğru şeyler öğrendim. Bu anlamda Yeşilyurt takımına çok şey borçluyum. Yöneticilerine antrenörlerine ve sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ancak doğruyu söylemem gerekirse THY Spor Kulübü çok daha profesyonel bir spor kulübü. Bu spor kulübünde de spor yaşamım için olumlu güzel katkılar elde edeceğime inanıyorum.

Hüseyin Açar- THY Voleybol Takımında seni ilk altıda izlemeye başladık. Daha fazla yer aldığını gördük. Bu süreci anlatır mısın?

Büşra Şahin- THY Takımına geldiğimde ilk teknik sorumlum Suphi Doğan idi. Ben çok fazla takımda yer alamıyordum. Teknik sorumlumuz daha çok tecrübeli oyunculara ağırlık veriyordu.

Devre arasında teknik sorumlumuz takımdan ayrıldı ve yerine Marcella Abondonza geldi. Yeni teknik sorumlumuz genç oyunculara kadroda daha çok yer vermeye başladı.

Ben de takımda forma giymeye başladım. İlk maçlarda heyecanım oldukça fazlaydı. Hatalar yapıyordum ancak teknik sorumlumuz ısrarcı bir yapıya sahip ve sürekli olarak hatalarımızın olacağını söyleyip bizi yüreklendiriyordu. Onun telkinleri bizlerin yanında olması sonucunda takım içersinde daha az hata yapar oldum özgüvenim artmaya başladı. Özgüvenim arttıkça takıma daha fazla uyum sağlamaya başladım.

Takımdaki bizlerden büyük sporcu ablalarım da bana ve takımdaki diğer genç oyunculara destek oluyorlardı ve böylelikle takımda daha fazla yer almaya başladım.

Hüseyin Açar- THY Voleybol takımıyla güzel başarılar elde ettiniz ve sen de bu başarılarda diğer sporcular gibi pay sahibi oldun. Bu başarılardan söz eder misin?

Büşra Şahin- THY Voleybol Takımı ile bu sezon son maçımızda Eczacıbaşını serinin üçüncü maçında 3-2 yenerek sezonu üçüncü tamamladık. Bu başarıyla Avrupa Şampiyonlar liginde oynama hakkını elde ettik. Sezon içersinde Balkan Kupasını kazandık.

THY Kulübünün tarihinde elde edilen bu ilk başarıda katkım olduğu için mutluyum.

Yeni sezon için yeniden THY ile sözleşme imzaladım. Yani 1 sezon daha THY formasıyla hem lig hem de Avrupa Kupası Maçlarında oynamaya devam edeceğim.

En büyük temennim hem kendim hem de diğer arkadaşlarım için sakatsız bir sezon yaşamaktır.

Hüseyin Açar- 2010 yılında başladığın voleybol yolculuğunda Milas Belediyespor Kulübünden sonra profesyonel Yeşilyurt Takımı ve Türk Hava Yolları Takımının formasını giydin.

10 yıl içersinde voleybolda büyük bir yol aldın. Şimdi de yine güzel bir haberle bizleri sevindirdin ve seninle gurur duymamıza neden oldun. Hadi bu güzel haberi de yine okurlarımıza sen ver.

Voleybolda kaderinde yeni aşamada neler var?

Büşra Şahin- Öncelikle güzel duygularına, düşüncelerine çok teşekkür ediyorum Hüseyin Hocam.

Voleybola başladığım ilk dönemlerden buyana sen ve voleybolu sevenler her zaman bizlerin yanında oldunuz.

Maçlarımızı izlediniz. Milas Belediyespor Kulübünde Bölgesel Ligde birlikte oynadığım Çisem ve Buket Ablam o dönemlerde maçlarda bana her zaman destek oluyorlardı. Bu vesile ile onlara ve takımdaki diğer bizden büyük sporculara destekleri için buradan teşekkür etmek istiyorum.

Milli Takım Formasını Giymek İstiyorum

Güzel habere gelince voleybolda her zaman hedefim olan bir rüyam gerçekleşti ve Türk Milli Kadın Voleybol Takımının genç yetenekler kadrosuna davet edildim. Mayıs ayı içersinde başlayacak Milli Takım Kampına katılacağım. İyi bir kamp dönemi yaşayıp ilerleyen gülerde milli takımımızda yer almak, Kırmızı Beyaz forma ile ülkemi temsil etmek istiyorum.

Umarım bu şansı yakalarım..

Bu anlamda milli takıma davet edilmemden dolayı çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlıyım.

Hüseyin Açar-  Büşracığım Milli Takıma davet edildiğin için seni kutluyorum.

Artık yavaş yavaş voleybol sohbetimizin sonuna da geliyoruz.

Biraz bize tahsil hayatından ve özel yaşamından söz eder misin? Bir de merak ettiğim bir konu var; kardeşin Halime de seninle birlikte Yeşilyurt takımına transfer olmuştu, ancak o voleybol yaşamına noktaladı galiba..

Büşra Şahin- Fizyoterepi bölümünü bitirdim 4 yıllık bir eğitim hayatımı tamamladım. Bu alanda yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

Bu arada kız kardeşim Halime Denizli Tıp’ta okuyor. Halime, eğitim hayatına daha çok yön verdi. Voleybolda Yeşilyurt takımında birlikte oynadık sonrasında o yoluna tıp alanında devam etmek istedi ve şu anda başarılı bir eğitim alanı içersinde yer alıyor. Aslında kardeşimle birlikte aynı takımda yar almak ve oynamak çok keyifliydi.

3 Temmuz’da düğünüm var. Efeler Ligi Takımlarından Bingöl Solhanspor’da forma giyen Mert Nevzat Güneş ile evleniyorum.

Eşimle voleybol sayesinde tanıştık.

Hüseyin Açar- Son olarak seni örnek alan başarılı sporculara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?

Büşra Şahin- Eğitimle spor bir arada yürümez algısını asla kabul etmiyorum. Eğitim ve spor bir arada gayet başarılı şekilde gidebilir. Önemli olan spor ve antrenman zamanlarınızla eğitime ayıracağınız zamanlarınızı planlamanız ve uygulamanız gerekmektedir.

Aile büyüklerimize seslenmek istiyorum lütfen spor yapan çocuklarınıza destek olun. Eğitim ve spor düzenli olduğu zaman öğrencilerimiz daha başarılı olacaklardır.

Voleybol oynamak isteyen, spor yapmak isteyen gençlerimize, asla vazgeçmeyin hayallerinizden diyorum.

Ben Milas’ta yetiştim şimdi iyi bir spor kulübünde oynuyorum ve eğitimimi de başarılı bir şekilde tamamladım.

Kendinize inanır ve güvenirseniz ve elbette çok çalışırsanız, sizler de bir gün hayallerinize kavuşabilirsiniz diyorum.

Bana kendimi tanıtma anlatma fırsatı verdiğiniz ve destek olduğunuz için size ve gazetenize çok teşekkür ediyorum

Hüseyin Açar- Büşracığım Milli Takım’a davet edilmenden dolayı seni kutluyor ve yeni sezonda hem milli takımda hem de THY Voleybol Takımında sana başarılar diliyorum. 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık