Minik eller kültürünü öğreniyor

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde düzenlenen 'Minik Eller Büyük İşler'' projesiyle Havva Ersoy Anaokulu öğrencileri, kendileri için özel hazırlanan tezgahlarda halı dokumayı öğreniyor. Projeye yoğun ilgi gösteren anasınıfı öğrencileri, keyifli vakitler geçiriyor. 

Minik eller kültürünü öğreniyor

Havva Ersoy Anaokulu öğrencileri, Milas halısı ve kilim motiflerini inceleyerek, kendilerinin kodladıkları motiflerini, hazırlanan halı tezgahlarında dokuyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen projede, akademisyenlerin de katılımıyla ‘zeytin yaprağı ve zeytin çekirdeği kullanarak giysi ve aksesuar tasarlıyorum’, 'giysilerimi farklı malzemelerle süslüyorum'  konulu atölye çalışmaları da yürütülüyor.

Geçtiğimiz ay başlayan projenin ikinci etabı, bugün Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas MYO Müdürü Abuzer Kızıl, MİTSO Başkanı Reşat Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın da katılımıyla Havva Ersoy Anaokulu’nda gerçekleştirildi.

Sınıfları tek tek dolaşan Kaymakam Böke ve protokol üyeleri, Okul Müdürü Berrin Ankaralı'da proje çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Çocuklardan da halı dokuması hakkında bilgi alan Böke, onlarla birlikte halı dokudu.

Okul ve projeler hakkında kısa bir açıklamada bulunan Kaymakam Böke, “Bugün Havva Ersoy Anaokulu’ndayız. Okulumuz Milas’ın ve bölgenin en büyük anaokullarından. Bugün örnek bir proje ile karşımızdalar.  Projenin adı ‘Minik Eller Büyük İsler’. Bu proje özellikle yöremizin ve Milasımız’ın önemli değerlerinden olan halıcılık üzerine.” Ifadelerini kullandı.

Kaymakam Böke açıklamalarının devamında, “Anaokuku dönemindeki çocuklarımız bu proje ile bir eğitim alıyorlar ve el alışkanlığı kazanıyor. Bunu bölgenin önemli değerlerinden olan halı, halıcılık ve kilimcilik adına güzel bir proje olarak görüyorum. Aynı zamanda yine bölgemizin çok önemli değerlerinden zeytin üzerine çocuklarımız zeytin çekirdeği, zeytin yaprağı ve zeytinin çeşitli birleşeneleri ile ilgili tasarım kursları görüyor. Hem kültürlerine daha yakın oluyorlar, hem de benimseme noktasında yol alıyorlar. Aynı zamanda el alışkanlığı kazanıp, sosyalleşiyorlar. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

6 hafta süreceği öğrenilen Minik Eller Büyük İşler Sanat Tasarım ve Dokuma atölye çalışmalarının sonunda öğrencilerin Milas’ın kültürel öğesi olan halı hakkında farkındalıklarının artması, motifleri kodlayarak bilişsel gelişimlerine katkıda bulunulması ve kendi dokudukları halıları sergilemeleri planlanıyor.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık