Miting gibi mahalle toplantısı!..

İlçe merkezindeki mahallelerde seçim çalışmalarını sürdüren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat, bu kez Gazipaşa-Firuzpaşa- Hocabedrettin ve Hacıabti mahalle sakinleriyle buluştu. Muğla Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi olan ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Meclis Üyesi adayı ve eski belediye başkanlarından Hürol Önder’in de ağabeyi olan Veli Önder’in ‘Dörtyol’da, Başkan Tokat’a çiçek takdim etmesi ve objektiflere birlikte poz vermesi, alandaki kalabalığın coşkusunu bir kat daha arttırdı. Milaslı Sanatçı Makbule Kaya’nın da açık hava toplantısında Başkan Tokat’la birlikte halkı selamlamasıyla alandaki coşku, doruğa çıktı.

Miting gibi mahalle toplantısı!..

 

İlçe merkezindeki mahallelerde vatandaşla buluşmayı sürdüren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat ve ekibi,  Gazipaşa-Firuzpaşa, Hocabedrettin ve Hacıabti Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü.

CHP Muğla eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu, Fevzi Topuz, Tolga Çandar, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti ilçe Başkanı adına Aşkın Kılıç, her iki partinin yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler, mahalle sakinleriyle bir araya gelirken, Gazipaşa-Firuzpaşa-Hocabedrettin Mahallelerini kapsayan ve ‘Dörtyol’da yapılan toplantıda, Muğla Makine Mühendisleri Odası Milas Temsilcisi olan ve aynı zamanda AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Meclis Üyesi adayı-eski dönem Milas Belediye Başkanı Hürol Önder’in de ağabeyi Veli Önder’in Başkan Tokat’a çiçek takdim ederek objektiflere birlikte poz vermeleri, alandaki kalabalığın coşkusunu bir kat daha arttırırken, Milaslı sanatçı Makbule Kaya’nın da Başkan Tokat ile birlikte halkı selamlaması, alandaki coşkuyu doruğa çıkardı.

 

“Osman abi bir yere gitmeyecek, eğer sen geri dönmek istersen 1 Nisan sabahı kapısını çal”

 

Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalle sakinlerine, Millet İttifakı meclis üyesi adaylarının tanıtılması, mahalle muhtarının Başkan Tokat’a, yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etmesi ve çiçek takdiminin ardından seslenen Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Başkan Adayı Muhammet Tokat; AKP Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın bir gece önce, ‘Muhammet Başkan sürekli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ağabeyimin geride bıraktığımız dönemde çok büyük desteğini gördüm diyor. İyi de Osman gitti’ sözüne esprili bir yanıt vererek konuşmasına başladı.

“Merak etme… Osman Abi yerinde duruyor, 1 Nisan’dan itibaren de koltuğunda oturmaya devam edecek. Sen bir yerlere müdür olur musun olmaz mısın bilemem ama eğer geri dönmek istersen, Osman Abi’nin kapısını çal. Seni orada bekleyecek” dedi.

Birilerinin meydanı boş bulduğunu, aç tavuk misali kendini buğday ambarında gördüğünü belirten Başkan Tokat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hep söylüyorum. Belediyecilik ciddi iştir. Senin gibi korkakların işi değildir. Belediyecilik cesaret ister. İşte bende o cesaret olduğu için bugün belediye başkanıyım, sen değilsin. Belediye başkanlığı yapacak adam omurgalı olacak. Dürüst olacak. Birlikte yola çıktığı arkadaşlarını yarı yolda bırakmayacak, satmayacak. Bilgisayar başında 10 dakikada çizilecek projelerle halkı kandırmaya çalışıyorsun ya, Milas’a uzay istasyonu kuracağım desen bile bu halk sana oy vermez. 31 Mart akşamı Milas halkı sana öyle bir tokat atacak ki, değil sen ben dahil hiç kimse bundan sonra senin yaptığını yapmaya cesaret edemeyecek.

Birileri önceki gün burada yaptığı toplantıda ‘lanlı-lunlu’ konuşma gafletinde bulunmuş. Her şeyden önce hala Milas Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan birine karşı söylenmiş bu sözler, ona oy veren Milas halkına saygısızlıktır. Daha adayken bu saygısızlığı yapan, kurum amirlerini ve ilçedeki tüm bürokratları bıktıran, canından bezdiren birini merak etmeyin bu halk asla kenti yönetmesi için seçmez.

Gittikleri her yerde yapılan hizmetleri karalıyor, halkın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar ve benim belediyeyi iyi yönetmediğimi söylüyorlar. Gerçekten bunu söyleyenleri Allah çarpar! Sen önce aday olduğun partinin, 17 yılda ülkeyi ne hale getirdiğine bir bak! Tüm yokluklara rağmen Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne kurulan ne varsa hepsini satıp-savdılar, sata sata ülkede bir şey bırakmadılar. En sonunda; Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Türk Hava Yolları, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası gibi daha birçok kuruluşu da satışa çıkardılar. Bütün bunlar dedikodu falan değil, Resmi Gazete’de yayınlandı. Ülke ekonomik olarak dibe vurmuş. Siz daha neyin hesabını yapıyorsunuz? Halka bunun hesabını vereceğiniz yerde, bizim toplamda 10 milyon lirayı bulan sattığımız zeytinlik arazilerin hesabını sormaya kalkıyorsunuz. El insaf!”

 

 “Cumhuriyetimizin kurucularına ‘iki ayyaş’ diyen zihniyetle yan yana olmayız”

 

İYİ Parti Milas İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı ve Millet İttifakı listesinden Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Av. Gürsel İnce ise Hacıabti Mahallesi’nde, AKP Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’a, “Bu ülkenin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun en yakın silah arkadaşı, askeri ve siyasi dehasıyla tüm dünyanın saygısını kazanan Rahmetli İsmet İnönü’ye ‘iki ayyaş’ diyen bir zihniyetle nasıl bir arada olursun?” diye sorarak konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:

“Bizler asla böyle bir zihniyetle yan yana gelmeyiz. Bundan iki yıl önce ‘bürokrasi yürümüyor, hızlı kararlar alamıyoruz, parlamenter sistem ülkenin gelişmesine engel’ diyerek ne olduğu belli olmayan ve dünyada da başka bir örneği bulunmayan bir başkanlık sistemi istediler. Halkımız da söylenenlere inandı ve oy verdi. Artı, ülke tek bir adamın iki dudağının arasından çıkacak sözlerle yönetiliyor. Hani Türkiye uçacaktı? Geldiğim noktada uçan; döviz, akaryakıt fiyatları, domates, biber, patlıcan hatta kuru soğan fiyatları oldu. Bölgenin küresel gücü olmaya aday ülkemizin 2 yılda geldiği nokta, manavlık yapmasıdır.

Üretmeden bu ülkenin kalkınacağını sananlar bugün büyük bir hayal kırıklığı içindeler. Neredeyse her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik. Bu nedenle Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak diyoruz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, İsmet İnönü’den, Adnan Menderes’ten, Turgut Özal’dan, Süleyman Demirel’den ne kaldıysa hepsini satıp savdınız. 17 yılda yaptığınız bir tek fabrika yok. Milleti açlığa, yoksulluğa mahkûm ettiniz. Yaratmaya çalıştığınız korku imparatorluğu artık kabul görmüyor. 31 Mart, milletimizin size tüm bunlar için vereceği bir mesaj günüdür.

İYİ parti tabanı olarak kurduğumuz ittifak doğrultusunda ilçemizde Sayın Başkan Muhammet Tokat, Büyükşehir’de de Sayın Dr. Osman Gürün’e, bir oyumuzu bile yabana götürmeden destek olacağız. Oynamak istedikleri, kurmak istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz.”

 

Başkan Tokat projelerinden bazılarını açıkladı…

 

İlk dönemi kısaca anlatan Milas Belediye Başkanı Millet İttifakı Başkan Adayı Muhammet Tokat, iki aydır İYİ Partililerle ve yeni ekibiyle birlikte Milas’ı karış karış dolaştıklarını ve her gittikleri yerde Milas Belediyesi’nin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini gördüklerini ve takdirle karşılandıklarını belirterek; “Elbette eksiklerimiz var. Daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var.

Önümüzdeki dönem altyapısı ve üstyapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, park ve yeşil alanlarıyla, restore edilmiş tarihi ve kültürel değerlerimizle modern ve çağdaş bir Milas’ı tüm dünyaya tanıtma ve kentimizde yaşayanların mutlu ve huzurlu olması için uğraş vereceğiz. Milas, her yönüyle yaşanabilir bir kent olacak.

Yeni dönemde 10 yıldır mücadelesini ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğiyle verdiğimiz organize sanayi bölgesi faaliyete geçecek ve kurulacak 70 fabrika ile yaklaşık 2500-3000 gencimize iş sağlanacak, işsizlik sorununun önemli bir bölümü ortadan kalkacak. Yine ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğinin bir çabası olarak doğalgaz da yeni dönemde mutlaka Milas’a gelecek.

Önümüzdeki dönemde de yeni oluşacak ekibimizle ve büyükşehir belediyemizle yeni hedeflerimiz var. Bu görev yaptığım dönem içerisinde özellikle büyükşehir olduktan sonra 2014-2019 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün çok önemli desteklerini gördüm, Milas olarak bu dönemde gerçekten önemli yatırımlar aldık.

Bu dönemde en önemli hizmet ise modern bir katı atık çöp depone alanıdır. Bu konuda gerçekten çok önemli bir eksiklik halledildi. İkinci etap olarak da çöpten elektrik enerjisi üretecek bir santral kurma çalışmaları başladı, çalışma tamamlandığında Milas, kendi enerjisini çöpten üretecek. Bu projesi hem Milas, hem de Türkiye için çok önemli bir prestij projesi olacak.

Bunları şunun için anlatıyorum. Mahallelerimize yeni sistemde hizmet verecek sadece iki kurum vardır. Bunlardan biri ilçe, diğeri de büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle ilçe ve büyükşehir belediyelerin birlikte ve uyum içinde çalışması, hem etkin hizmet, hem de kalite bakımından çok önemlidir. Dolayısıyla sizlerden hem Muhammet kardeşinize, hem meclis üyesi adaylarımıza ve hem de büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Dr. Osman Gürün’e oy istiyorum.

Milas Belediyesi gerek birinci döneminde ve gerekse ikinci döneminde Türkiye’de, mahalle sayısı en fazla olan ilçelerden biri olmasına rağmen verdiği hizmetlerle gayet iyi yönetilmiştir. Gelirlerinin en az olduğu ama hizmetlerinin en zirvede olduğu bir dönemi yaşamıştır. İlçe merkezi ve tüm mahallelerimizin tarihinde en fazla hizmet aldığı dönem, Muhammet Tokat ve Osman Gürün ile 2014-2019 döneminde olmuştur.

Önümüzdeki dönem Koru Mahallesi yolunda belediyemize ait 27 dönümlük arsayı tahsis ettiğim Milas’a modern fuar alanını yine ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğiyle yapacağız. Hayali bir tarafı var mı? Yani somut mu? Somut…

Büyükşehir Belediye Başkanıma bu anlamda teşekkür ediyorum. Çünkü Çevre yolu üzerinde Havuzbaşı’nın yanında 7 dönümlük bir araziyi tahsis etti. Milas Belediyesi olarak oraya bir kültür merkezi yapacağım diyorum. Hayali bir tarafı var mı? Yok.

Beypınarı’nda Orman’dan 150 dönümlük arazinin tahsisini aldık. İki aşama halinde oraya belki de bölgenin en büyük mesire alanını, büyükşehir belediyemizin katkılarıyla ve birinci etap olarak bu dönemde yaklaşık 20 dönümlük bir yeri Milas halkının hizmetine sunacağız. Proje hazır. Daha önce projesini yaptığım ve ödül kazandığım Baltalıkapı ve çevresi sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projesini bu dönemde hayata geçireceğim.

Milas 132 mahalleli bir ilçe ve sadece ilçe merkezi, Beçin ve bir de Güllük’te bir miktar altyapı var. Daha hiçbir mahallemizde altyapı yokken arkadaşlarımız hayali projelerle sizleri meşgul ediyor ama altyapı anlamında bir tane projeleri ya da yatırım önerileri yok.

2014-2019 döneminde Muğla merkez ve tüm ilçelerde büyükşehirin kuruluşu tamamlandı. Her şey hazır... Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık