Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİTSO ücretsiz ip verecek, kadınlar dokuyacak, POMELON satacak

           Coğrafi işareti Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alınan Milas el halılarının dokuma kalitesini korumak, dokuyucularını desteklemek ve satışını arttırmak amacıyla bir toplantı yapıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in daveti üzerine yapılan toplantıya MSKÜ Milas Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı Öğretim Görevlisi Berna Sevinç, Pomelon AVM Yatırımcısı Yiğit Taban ve AVM'nin Yöneticisi Mutlu Bodur, Kirman Kadın Girişimciler Kooperatifi (KİKA-KOOP) üyesi Fatma Korkmaz ve Mürüvvet Gökçül katıldılar. Toplantıda Milas el halılarının renk, desen, motif, dokuma düğüm sayısı gibi coğrafi işaret standartlarına uygun olarak dokunması, halı dokumacılığının teşvik edilmesi, dokunan halıların Pomelon AVM'de satışa sunulması değerlendirildi.

MİTSO ücretsiz ip verecek, kadınlar dokuyacak, POMELON satacak
  • 23 February 2022, Wednesday 11:42

           Toplantıya başkanlık yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, halı dokuma geleneğine sahip mahallelerden 8 kadının bir araya gelerek kurdukları KİKA-KOOP üyesi kadınların halı dokumalarının teşvik için ücretsiz olarak halı ipini MİTSO olarak vereceklerini söyledi. Dokunan halıların pazarlanmasına da destek olacaklarını belirten Reşit Özer, Pomelon AVM yöneticilerinden Milas el halılarının ve KİKA-KOOP'un üreteceği yerel ürünlerin pazarlanabileceği bir mekan tahsis edilmesini önerdi.

            Pomelon AVM'nin yatırımcısı Yiğit Taban, Milas el halıları ve KİKA - KOOP'un ürünlerinin satışı için yer tahsis edebileceklerini bildirdi.

            KİKA-KOOP Yöneticileri Fatma Korkmaz ve Mürüvvet Gökçül ücretsiz halı ipi verme ve dokunan halıların satışına destek olma sözü veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı  Reşit Özer'e ve kooperatifin ürünleri ile dokuyacakları halıların satışı için yer tahsis etme sözü veren Pomelon AVM yöneticilerine teşekkür ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık