MİTSO'DA ORGAN SEÇİMLERİ 3 EKİM'DE YAPILACAK!

​​​​​​​REŞİT ÖZER VE ARKADAŞLARI YENİDEN ADAY

MİTSO'DA ORGAN SEÇİMLERİ 3 EKİM'DE YAPILACAK!
  • 15 September 2022, Thursday 9:45

            Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsalarda seçim süreci başladı. TOBB tarafından yapılan açıklamada birliğe bağlı oda ve borsaların organ seçimlerinin Ekim /Kasım aylarında yapılacağı duyuruldu. TOBB'un seçim kararı üzerine Milas Ticaret ve Sanayi Odası da İlçe Seçim Kuruluna seçim için başvuruda bulundu. İlçe seçim kurulu, seçimin 3 Ekim 2022 Pazartesi günü, MİTSO binasında yapılmasını kararlaştırdı. Buna göre MİTSO üyeleri 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00 - 17.00 arasında oylarını kullanabilecekler. Oy kullanacakların MİTSO'ya 3 Ekim 2020 tarihinden önce kayıt olmuş olmaları ve son iki yıllık döneme ilişkin aidat borçlarının bulunmaması gerekiyor. MİTSO seçimlerinde 2 bini aşkın üyenin odanın organ seçimlerinde oy kullanması bekleniyor. Buna göre; üyeler öncelikle 10 meslek komitesi ve oda meclisi üyelerinin seçimini yapacaklar. Meclise seçilenler kendi aralarında yapacakları seçimle meclis başkanını ve yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyelerini seçecekler.

            Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Meclis Başkanı Mustafa Yüksel seçimde, mazeretleri nedeniyle görev almak istemeyenler dışında aynı ekiple yola devam edeceklerini bildirdiler.

MİLAS’I MARKA YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili olarak dün MİTSO’da Mlaslı basın mensuplarıyla buluşan Oda Başkanı Reşit Özer, yaptıkları çalışmaları özetleyerek, bütün çalışmalarının temelini “Milas’ın marka değerini oluşturma ve büyütme” olarak açıkladı. Bu güne kadar, paydaşları olan Kaymakamlık ve Belediye ile büyük bir işbirliği içinde çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Özer, “bu konuda oldukça yol aldık, ama daha yürüyecek çok yolumuz var. Pek çok ürünümüze Coğrafi işaret aldık, zeytinyağımıza ise Avrupa Birliği Coğrafi işaretini aldık. Zeytinimiz de yakında AB coğrafi işaretli olacak. Zeytinyağı, çekişke, yağlı zeytin, Milas Halısı, Milas Tepsi Böreği, Çaykama, Ekşili Köfte, kanlı kavurma ise MİTSO tarafından coğrafi işaret alan ürünler. Ayrıca Çekişke zeytini için de AB coğrafi işaret alınması için başvurusu da yapılmış durumda.

Bunların dışında 7 yemek ve ürüne daha coğrafi işaret başvuruları yapıldı, inceleme süreçleri devam ediyor. Reşit Özer, 2023 yılı sonuna kadar coğrafi işaretli ürün sayısını 20’nin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Milas’ın Organize Sanayi Bölgesi’nde nihayet fabrikaların temellerinin atılmaya başladığını belirten Reşit Özer, talebin daha fazla olduğunu ve ikinci etap OSB’nin büyütülmesi için de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Reşit Özer, organ seçimleri zamanının geldiğini ve 3 Ekim Pazartesi günü MİTSO’da organ seçimlerinin başlayacağını belirterek, Meclis Başkanı Mustafa Yüksel’le ve mevcut yönetimdeki mazereti olmayan diğer üyelerle birlikte seçimde aday olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Basın Mensupları;

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde görev aldığımız ikinci dönemin de sonuna gelmiş bulunuyoruz.

Odalar ve Borsaların faaliyetlerini düzenleyen 5174 sayalı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84'üncü maddesi: "Oda ve borsa organlarının seçimleri, bu Kanun hükümlerine göre aşağıda belirtilen esas ve usullere uygun olarak, ekim ayında başlar, kasım ayı içinde bitirilir" şeklindedir.  

Bu nedenle; biz de kanunda belirlenen sınırlar içinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçimlerimizi 3 Ekim 2022 Pazartesi günü yapacağız.

Reşit Özer / Mustafa Yüksel grubu olarak ilk kez MİTSO meclisine ve yönetimine seçildiğimiz 9 Mayıs 2013'ten 5 Nisan 2018'e kadarki birinci dönemimizde ve yine Reşit Özer / Mustafa Yüksel grubu olarak seçildiğimiz 5 Nisan  2018'den seçimleri yapacağımız 3 Ekim 2022 tarihine kadarki ikinci görev dönemimizde de meslek komiteleri ile meclisi ile yönetim kurulu ile uyumlu, verimli ve üretken bir çalışma dönemi yaşadık.

MİTSO'yu sadece Milas'ta, Muğla'da değil Türkiye genelinde bilinir, tanınır, başarılarıyla adından söz ettirir bir oda hale getirmeyi başardık.

Bu süreçte pek çok önemli hizmeti, pek çok önemli çalışmayı gerçekleştirdik.

Aldığımız coğrafi işaretlerle Milas'ın ürünlerinin değerine değer kattık.

Milas zeytinyağına aldığımız AB coğrafi işareti ile zeytinyağımızı dünyaya tanıttık, ihracatının kapılarını ardına kadar açtık.

Her iki görev dönemimizde yaptıklarımızı burada tek tek anlatmayacağım. Bunların bazılarını başlıklar halinde, elinizdeki dosya ekinde bulabilirsiniz.

2013'ten 2022'ye uzanan süreçte yaptıklarımızın, başardıklarımızın verdiği özgüven ve coşkuyla şimdi 3 Ekim'de yapılacak seçimlerde üçüncü görev dönemimiz için yeniden adayız. Çünkü; artık şimdi daha tecrübeliyiz. Ankara'da, TOBB'da, Bakanlıklarda, TPMK'da daha tanınır durumdayız. Bunlar MİTSO için, daha önemlisi Milas için yapacaklarımızı daha kolaylaştıracak çok önemli avantajlardır. Bu avantajı üyelerimiz için, Milaslılar için kullanmak istiyoruz.

Bu konuda söz, karar, yetki ve takdir çok değerli MİTSO üyelerinindir.

Saygılarımla,”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık