MİTSO'dan Milaslı zeytinyağcılara çağrı: ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTELİM

MİTSO, Muğla'nın en iyi zeytinyağları yarışmasında ödül kazanan zeytinyağcıları kutladı.

MİTSO'dan Milaslı zeytinyağcılara çağrı: ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTELİM

Muğla'nın en iyi zeytinyağlarının belirlendiği yarışmaya Milas'tan katılarak 14 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya ve 11 teşekkür belgesi almayı başaran zeytinyağcıları öğle yemeğinde konuk eden MİTSO, “çıtayı daha da yükseltelim” çağrısı yaptı. MİTSO'nun çağrısında, zeytinyağı üretiminde kalitenin daha da yükseltilmesi, markalaşmanın arttırılması ve tanıtıma önem verilmesi istendi.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla ilinde kaliteli zeytinyağı üretimini özendirmek amacıyla Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi" kapsamındaki yarışmada ödül kazanan Milaslı zeytinyağcıları konuk etti. Muğla'da 86 zeytinyağı markasının katıldığı yarışmada 14 altın, 4 gümüş, 3 bronz ve 11 teşekkür belgesi kazanan Milaslı zeytinyağcılara, yarışmaya katılarak Milas zeytinyağının kalitesini bir kez daha kanıtladıkları için teşekkür eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Siz o yarışmada Milas zeytinyağlarını başarıyla temsil ettiniz. Öncelikle yarışmaya katıldığınız için teşekkür ederim. Sonra da Milas zeytinyağlarının kalitesini kanıtlayarak 14 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya ve 11 teşekkür belgesi almayı başardığınız için sizleri kutlarım" dedi. Milas zeytinyağlarının hedefinin bundan sonra daha da ileri gitmek olduğunu belirten Reşit Özer "Çitayı daha da yükseltelim. Öncelikle, coğrafi işaret standartlarındaki  Milas zeytinyağı üretimini arttıralım. Kısa sürede 57'ye yükselen Milas zeytinyağı markası daha da artmalı. Tanıtıma önem vermeliyiz. Tanıtım için fuarlar, yarışmalar çok önemli. Fuarlara katılalım. Yarışmalara daha yoğun bir şekilde katılalım. Milas zeytinyağının çıtasını daha da yükseltelim" dedi.
MİTSO'nun Muğla'daki yarışmada ödül kazanan Milaslı zeytinyağcılara teşekkür etmek amacıyla düzenlediği öğle yemeğine katılanlardan zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe, zeytinyağı üretimine verdiği destek nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'e teşekkür etti. Menteşe, MİTSO'nun Milas zeytinyağına coğrafi işaret alarak çok  önemli bir işi başardığını belirtti ve "Bu Milas'ta zeytinyağı üreten herkes için çok büyük bir avantaj. Muğla'daki yarışmada dereceye giren herkesin zeytinyağlarına MİTSO'dan coğrafi işaret alması gerekir" dedi. Menteşe, Milas zeytinyağının tanıtımı için zeytinyağı üreticilerinin bir araya gelerek tanıtım amaçlı bir birlik kurmalarını da önerdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çukur da Muğla'da il genelinde düzenlenen yarışmada Milas zeytinyağlarının çok önemli bir başarı kazandığını belirterek zeytinyağında markalaşmanın önemini vurguladı. Doç. Dr. Çukur "Markalaşma çok önemli. Markalaşmadan bir ürünün pazarda değerini bulması mümkün değil. Milas zeytinyağına MİTSO tarafından coğrafi işaret alınmış olması, Milaslı zeytin üreticisi için ve  Milas zeytinyağının tanıtımı için çok önemli bir avantaj sağlıyor. Zeytinyağı üreticileri bu avantajı çok iyi değerlendirmeli. Milaslı zeytinyağı üreticilerinin üretimde kaliteyi arttırarak markalaşması gerekiyor" dedi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık