MİTSO'dan zeytin üreticilerine ve zeytinyağı fabrikalarına:

​​​​​​​"ZEYTİNİ DELİKLİ PLASTİK KASALARDA TUTUN, BEKLETMEDEN SIKIN"

MİTSO'dan zeytin üreticilerine ve zeytinyağı fabrikalarına:
  • 07 December 2021, Tuesday 9:58

           Yeni hasat döneminde üyesi olan zeytinyağı fabrikalarını ziyaret eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, kaliteli zeytinyağı üretimi için fabrikaya gelen zeytinlerin hava alabilen, delikli plastik kasalar içinde tutulmasını tavsiye ediyor. Naylon çuvallar içinde fabrikalara getirilen ve bu şekilde yığınlar halinde birkaç gün sıkılmayı bekleyen zeytin tanelerinde bozulma oluşarak zeytinyağının kalitesini düşürdüğünü anlatan MİTSO yöneticileri zeytinlerin fabrikada hiç bekletilmeden, mümkün olan en kısa sürede sıkıma alınmasını istiyor.

            MİTSO yönetimi, yeni hasat döneminde üyelerini ziyaret ederek bereketli ve bol kazanç dileğinde bulunurken bir yandan da daha kaliteli zeytinyağı elde edebilmek için tavsiyelerde bulunuyor. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Saymanı Soner Çamlıbelen, Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Üstek ve Sanayi Müdürü Haldun Bayram zeytinyağı fabrikalarını ziyaret ederek fabrikacılara ve fabrikada zeytinlerinin sıkılmasını bekleyen  zeytinyağı üreticilerine kaliteli zeytinyağı için plastik kasa tavsiyesinde bulunuyorlar.

            MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel "Milas'taki zeytinliklerimiz genelde yolu olmayan, ancak katırların çıkabildiği yamaçlarda bulunuyor. Buralarda hasat edilen zeytinler mecburen naylon çuvallar içinde katırlara yüklenerek düze indirilse bile iner inmez hemen içindeki zeytinlerin hava alabilmesini sağlayan delikli plastik kasalara koyulmalı ve sıkım için en kısa sürede fabrikalara ulaştırılmalıdır" diye konuştu. Yüksel, sıkılan zeytinyağlarının da mutlaka hava ile teması olmayan krom tanklar içinde saklanması gerektiğin ifade etti.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, fabrikalara getirilen zeytinlerin burada mutlaka zeytinlerin hava almasını sağlayan büyük kasalarda biriktirilmesi gerektiğini ifade ederek "Eğer zeytin üreticilerimiz de, fabrikacılarımız da buna dikkat ederlerse önce kendileri kazanır, sonra Milas'ımız kazanır ve Türkiye'miz kazanır" diye konuştu. MİTSO olarak Milas zeytinyağının kalitesini arttırmak ve tanıtımını yaparak dünya pazarlarına açılmasını sağlamak için yoğun şekilde çaba gösterdiklerini vurgulayan Reşit Özer "Zeytin üreticimiz de, fabrikacımız da kaliteye önem verirlerse Milas zeytinyağı bir dünya markası haline gelebilir" dedi. Milas zeytinyağının AB coğrafi işaret standartlarında üretilmesi ve markalı ürün olarak pazarlanması durumunda hem katma değerinin hem de getirisinin yükseleceğini anlatan Özer, "Bunu sağlamak, bunu başarmak elimizde. Üreticisiyle, fabrikacısıyla, odamızla hep birlikte bunu başaracağız" diye belitti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık