MİZO’da iki aday yarıştı, üçüncü aday çekildi

Milas Ziraat Odası Başkanlığı’nın 28’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Odanın 26 yıldır başkanlık görevini üstelenen mevcut başkan İsmail Atıcı ile ilçemizde hayvancılık ve çiftlik yapan Kahraman Akar oda başkanlığı için yarışıyor. 3’üncü aday olarak salona gelen Muhammet Toğuç ise konuşmalar bölümünden sonra seçimlere geçiş işlemleri sırasında adaylıktan çekildi.

MİZO’da iki aday yarıştı, üçüncü aday çekildi
  • 10 February 2023, Friday 16:49

Milas Ziraat Odası Başkanlığı’nın 28’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştiriliyor. Odanın 26 yıldır başkanlık görevini üstelenen mevcut başkan İsmail Atıcı ile ilçemizde hayvancılık ve çiftlik yapan Kahraman Akar oda başkanlığı için yarışıyor. 3’üncü aday olarak salona gelen Muhammet Toğuç ise konuşmalar bölümünden sonra seçimlere geçiş işlemleri sırasında adaylıktan çekildi.
Selimiye – Milas karayolu üzerinde bulunan MİZO Yönetim Binası’nda gerçekleşen genel kurula, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurt, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, dernek yöneticileri, oda üyeleri katıldılar.
Genel kurul, divan başkanlığına Muhsin Gümüş’ün seçilmesi ve divan heyetinin oluşması, saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımızın seslendirilmesiyle başladı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın mesajının okunmasıyla devam eden kongrenin açılışında 10 dakikalık slayt gösterimi sunuldu. Kongrenin açılış konuşması ve çalışma raporunun okunması için kürsüye gelen mevcut Oda Başkanı İsmail Atıcı, tüm katılımcılara hoş geldiniz diyerek söze başladı.
Başkan Atıcı sözlerine, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde büyük hasara neden olan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Bugün bu çatı altında bu kongreyi yapmaktan üzüntü duyuyoruz ancak hayat devam ediyor. 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
ATICI: YAPTIKLARIMIZ DA VAR, YAPAMADIKLARIMIZ DA
Başkan Atıcı; “Devletimizin tüm kurumları, belediyelerimiz gibi ziraat odaları olarak bizler de depremzedelerimiz için seferber olmuş durumdayız. İnşallah hep birlikte bu yarayı da birlikte saracağımızdan hiç şüphem yok. Türkiye ziraat odaları birliği, ülkenin en büyük meslek kuruluşudur. Bugün bu kongreyi yaptığımız tesisimiz, 14 binden fazla çiftçimizin katkılarıyla yapılmıştır. Bu binanın asıl sahibi işte bu çiftçilerimizdir. Türkiye, 2019 yılından bu yana çok büyük acılar yaşıyor. 2 yıldan fazla bir süre tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde en fazla çiftçilerimiz etkilendi. Öte yandan o süreçte önce sağlıkçılar, ardından da çiftçilerimiz alkışlandı. Herkes evinde, karantina altında iken Türk çiftçisi tarlasında, bağında, bahçesinde, ahırlarında hayvanlarının bakımlarıyla uğraşıyordu. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Üreten köylü milletin efendisidir’ sözünü doğrulayan bir çalışmaya imza attılar. O süreçte bizler de boş durmadık. Yerelde yöneticilerimizle, genel de ise bakanlıklarımıza sürekli sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik. Özellikle barajlarımız ve göletlerimizle ilgili taleplerimizi kendilerine ilettik. Öte yandan çiftçimize fidan dağıtımı, tarım fuarımız ve zeytin hasat şenliğimizle ilgili tüm organizasyonlarda yer alarak Milaslı çiftçiyi temsil ettik. Bölgemizde yaşanan büyük orman yangınları sırasında ve sonrasında çiftçinin yaralarını sarma adına büyük bir çaba harcadık. Elde ettiğimiz yardımları bölgedeki oda başkanlarımızla birlikte hasar gören mahallelerdeki çiftçilere ulaştırdık. Bildiğiniz gibi bu sene zeytin hasadı gayet güzel oldu ancak o yangınlarda zeytinlikleri yanan çiftçilerimiz boynu bükük bir şekilde yapılan hasadı izledi. Elbette 4 yıllık süreçte yaptıklarımız da var, yapamadıklarımız da… Bir şekilde bu eksikliği hep birlikte gideririz. Önemli olan bir haftadır yaşadığımız felakette devletimizle birlikte milletçe bu yükü omuzlayıp, yaralarımızı en kısa zamanda sarmaktır” dedi.
BAŞKAN TOKAT’TAN MESAJ
Başkan Atıcı’nın çalışma raporunu okumasının ardından odanın kesin hesap özetini Serbest Mali Müşavir Servet Evran okudu. Çalışma ve kesin hesap özetinin ibra edilmesinin ardından deprem bölgesinde olması nedeniyle kongreye katılamayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın kongreye gönderdiği mesaj okundu.
KABUS GİBİ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ
Daha sonra ise Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke gelerek kısa bir konuşma yaptı. Böke konuşmasında, “bugün karışık duygularla birbirimizi selamlıyoruz. Son günlerde hep şunu dile getiriyoruz. Zor günlerden geçiyor, kabus gibi bir dönem yaşıyoruz. Milas olarak bu süreçte yapılan desteklerden dolayı şahsen çok gururluyum. Depremin ilk gününden itibaren Milas Gençlik Merkezi’nde oluşturulan kriz merkezinde yardımları organize ederek afet bölgesine gönderiyoruz. Şimdiye kadar 15 tır, 2 kargo uçağı yardım afet bölgesine ulaştırıldı. Şimdiye kadar elinizden geleni yaptınız. Ama sizleri Gençlik Merkezi’ndeki dayanışmayı da gelip görerek bu şehirde yaşayanlarla yeniden gurur duymanızı istiyorum. Milas’ı ayakta tutan değerlerden en önemlisi tarım. Tarım için önemli olan bir kuruluşun genel kurulunun da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ
Kaymakam Böke’nin yaptığı konuşmanın ardından MİZO’nun bütçesi ve gelecek dönem bütçesi okunarak oylamaya sunuldu. Geçmiş dönemde görev yapan yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketleri, kongreye katılan protokol tarafından takdim edildi.
AKAR: ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Plaket töreninin ardından başkan adaylarına söz verildi. İlk konuşmayı Kahraman Akar yaptı. Akar da sözlerine yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek başladı. Akar; “Sözlerime başlarken uzun yıllar Oda’mızın başkanlığını yapan İsmail Başkanımıza, ağabeyimize, hocamıza vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Daha iyisini yapacağımız inancıyla aday oldum. Göreve geldiğimiz vakit Milaslı çiftçiye, üreticiye çok daha iyi hizmet etme adına çalışmalara yapacağız. Üreticimizin ürün ve hizmetin en iyisini almasını sağlama adına ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu konularda hazırlıklarımız tamam. Takdir delegelerimizindir” dedi.
TOĞUÇ: BEN VE ARKADAŞLARIM İŞİN ÜRETİM TARAFINDAYIZ
Akar’ın ardından bir diğer aday Muhammet Toğuç kürsüye geldi. Toğuç; “Güzel ülkemiz ne yazık ki büyük acıları yaşıyor. Yaşanan acıyı paylaşıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bizzat çiftçilik yapan, üretimin her safhasında işin içinde olan biri olarak aday oldum. Çünkü böyle bir birliği ancak işin içinde biri olanın daha iyi yöneteceğine inanıyorum. Toprak havuzu balıkçılığıyla uğraşan biriyim ve bu alanda birliklerde görev alan biriyim. Dolayısıyla üreticinin tüm sorunlarını, neler yaşadıklarını biliyorum. Göre almamız halinde özellikle delegelerin daha aktif olmasını, belirli periyotlarda yönetim ve oda meclisi ile toplantılara katılmasını sağlamak, yapılacak çalışmaları, alınacak kararları delegelerimizle paylaşmak, böylece her delege kendi mahallesinde hangi çalışmanın yapılacağını bilecek ve yöre çiftçisini bilgilendirecektir. Kısaca ben ve arkadaşlarım işin üretim tarafındayız” dedi.
ATICI: YİNE HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM
Son konuşmayı mevcut oda başkanı ve aynı zamanda yeni dönem için bir ez daha aday olan İsmail Atıcı yaptı. Atıcı, kısa özgeçmişini anlatarak söze başladı ve şöyle devam etti:
“26 yıl öğretmenlik yaptım. Öncelikle çocuklarımıza andımızı öğretip ezberlettim. Sonra gençlerimize, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini ezberlettim. Sonra geldim Ziraat Odası başkanı oldum. O günleri buradaki birçok insan hatırlar. 1999 yılına kadar o yetersiz oda binasında hizmet vermeye çalıştık. Sonra biz bu çiftçiye madem ‘efendi’ diyoruz o halde efendiye yakışır bir hizmet binası yapılmasını sağlama kararı aldık. Eski Demirciler Meydanı’ndaki eski bir Milas evini restore ederek hizmet binasına dönüştürdük. MİZOTAR’ı kurduk. En sonunda şu an içinde bulunduğumuz bu binayı çiftçimizin hizmetine sunduk.
Neden aday olduğum konusuna gelince, diğer aday arkadaşlarım gibi ben de çiftçimize geçmişte yaptığım gibi yine hizmet etmek için aday oldum. İlk zamanlar bırakın başkan adayı, delege bulmakta bile zorlanırken bugün çok adaylı seçimler yapabiliyoruz. Eğer bir yerde iktidar ve muhalefet varsa demek ki orada bir hareketlilik vardır. İlk günkü enerjimden hiçbir şey kaybetmedim ve aynı heyecanla, görev verilirse bir dönem daha bu onurlu görevi yapmak istiyorum.”
Atıcı, konuşmasını diğer adaylara düzeyli bir şekilde konuşma ve çalışma yaptıkları için teşekkür etti.
TOĞUÇ ÇEKİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçim tüzüğü okunarak seçimin hangi şartlarda yapılacağı görüşüldü. Divana önerge veren adaylardan Toğuç, seçimin blok liste değil, çarşaf liste şeklinde yapılmasını talep etti. Divan da bu önergeyi delegelerin oyuna sundu. Toğuç’un önergesi çoğunluğun oyuyla kabul edilmedi. Bu oylamanın ardından ise Toğuç, divana seçim için oy pusulası vermeyerek seçimlerden çekildi.
BLOK LİSTELERLE SEÇİMLERE GEDİLDİ
Divan üyelerinin İsmail Atıcı ve Kahraman Akar’ın blok liste şeklinde hazırladığı oy pusulalarını kontrol etmelerinin ardından seçimlere geçildi.
AKAR’IN LİSTESİ
Başkanlığa aday olan Kahraman Akar’ın listesinde şu isimler yer aldı:
Abdullah Coşkun Yıldız, Soner Korkmaz, Hüseyin Özdemir, Ömer İnpınar, Aytekin Gülen, Halil İbrahim Şahin, Kemalettin Ilbıra, Mutlu Gönül, Mehmet Etik, Mehmet Çakıcı, Akın Kuzyaka, Mehmet Ali Avcı, İbrahim Özer, Dursun Öztürk, Ferit Korkmaz, Hüseyin Kolay, Turgut Belen, Hatice Balkır, Ergün Turgut, Yaşar Taş.
ATICI’NIN LİSTESİ
Mevcut başkan İsmail Atıcı’nın listesi ise şu isimlerden oluştu:
Fikret Turgut, Harun Güneş, Özcan Sabancı, Özay Yüksel, Abdullah Kaya, Günan Karadağ, Halis Şahin, Mehmet Çamlıbelen, Yalçın Kocakaya, Mustafa Baş, Ali Esmer, Ersin Kaya, Sami Sarıoğlu, Ali Osman Üstündağ, Ali Hasan Atıcı, Ali Atıcı, Nurettin Çınar, Bahri Bertan, Şeref Ayaz, Mehmet Aktaş,
Seçimler şuanda oda binasında devam ediyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık