“Modern Dans” ta geleceğin yıldızı MİFAD’dan…

Kurulduğu günden bu yana kültürel etkinliklerle Milaslıları buluşturan, yerel halk kültürünü yaşatan ve her yaştaki bireylere sevdirerek, gelecek kuşaklara aktaran Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD), Modern Dansta da adını altın harflerle yazdırdı. MİFAD’da önceleri jimnastik eğitimi alan Zeynep Mil, Modern Dans Milli Takımı’na seçildi.

“Modern Dans” ta geleceğin yıldızı MİFAD’dan…
  • 05 September 2019, Thursday 10:48

MİFAD, kuruluşunun 7’nci yılında ilçemize büyük bir sevinç yaşattı. Geleneksel kültürümüzü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yola çıkan MİFAD yönetimi ve üyeleri, geçmiş başarıların üzerine yenilerini koymayı sürdürüyor. 7 yılda, 8 festival düzenleyen dernek; halk oyunları, resim, müzik, bale, modern dans, Latin dansları, satranç, jimnastik gibi çeşitli dallarda, 7’den 70’e yüzlerce Milaslıya eğitim vererek, ilçemizin kültür  sanat alanında birçok başarıya imza attı.

MİFAD ile 3,5 yaşında tanışan ve jimnastik hocası Elvan Çilek’ten jimnastik eğitimi alan, daha sonra Dilek Berrin Tayğar ile eğitimine devam eden 8 yaşındaki Zeynep Mil, 2 yıldır da Oğuzhan Bursalı ile eğitimini sürdürerek, Modern Dans Milli Takımı’na seçilmeyi başardı.

Zeynep Mil’in bu başarısını değerlendiren MİFAD Başkanı Mustafa Emekli şunları söyledi: “Sanatsal faaliyetlerde ilçemizin aydınlık yüzü olan derneğimize 3,5 yaşında gelen ve 4,5 yıldır da Milas Sanat Merkezi’ndeki hocalarımızın nezaretinde çalışan Zeynep, emeklerinin karşılığını aldı. Kendi alt kadrosu dışından Milli Takıma seçilen tek sporcu olma başarısını gösteren Zeynep Mil, 2020 yılı itibarıyla yurtdışında milli takım kadrosu ile milli dansçı olarak yarışmalarda ülkemizi temsil edecek. 8 yaşında bu başarıyı yakalayan Zeynep'e çıktığı bu yolda kendisine destek veren başta ailesi olmak üzere, öğretmenlerine, antrenörlerine teşekkür eder kendisine başarılar dileriz.”

Yeni eğitim-öğretim dönemi kayıtlarının da devam ettiğini belirten Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli; “Dernek faaliyetlerimize bugüne kadar büyük bir katkı sunan, her etkinliğimizde bizlere sahip çıkan ve yalnız bırakmayan Milas halkından, önümüzdeki dönemde, daha fazla sahiplenmeyi bekliyor, verecekleri destek için şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık