Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği'nden açıklama

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu sosyal medya yoluyla yaptığı açıklamada Muğla'da ve ülkede çıkan orman yangınlarından duydukları üzüntüyü dile getirerek “gün birlik ve beraberlik günüdür yaralarımızı elbirliğiyle sarma günüdür” dedi.

Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği'nden açıklama
  • 11 August 2021, Wednesday 10:58

Her yıl geleneksel olarak yaptıkları Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği Muğla Festivalinin belirlenen günlerde yapılacağını vurgulayan dernek başkanı Yasemin Duygulu, “Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği olarak böylesine zor günlerde birbirimize destek olmak ve yarınlarımiz için umutlu olduğumuzu göstermek için festivalimizi ertelemiyoruz” dedi.

Dernek Başkanının Açıklaması:

“Muğla ve tüm ilçeleri  dimdik ayakta! Yaralarını sarmak üzere kenetlenmiş, hayata tutunuyor. Müthiş bir seferberlik, inanılmaz bir gayret var her evde. “Muğla’ya emek veren herkes Muğlalıdır” sözünü aklımızdan çıkarmadan tutunuruz birbirimize. Çünkü emekle yücelir değer verdikleriniz. Morpedal kadınlarının yaşadıkları kente olan aşkları başkadır. Asla yılgınlık gösterip  çöküp oturmayız. Gülmeyi unutturmayız ailemize. Biliriz ki onarılacak yaramızın acısı dostlarla hafifleyecektir. Yangın başladığından beri yanımızda olduğunuzu belirten mesajlarınız geldi. Anlayışınız ve içtenliğiniz duygulandırdı, mutlu olduk. Var olun… Endişelerimizin, yorgunluğumuzun  festivalimizi gölgelemesini istemiyoruz. Hayatında ilk kez festival deneyimleyecek kardeşlerimizin hayallerini yıkmak istemiyoruz. İki yıl boyunca ayrı kaldığımız dost buluşmasını ertelemek istemiyoruz. Almayı planladığımız eğitim gereçlerimizi bir sonraki seneye ötelemek istemiyoruz. Bugün sağlıklıyız. Yarının garantisi yok. Sağlığımız el verdiğince daha fazla kadına dokunarak hayatını renklendirmeye kararlıyız. Bisiklet sürmeyi bilmeyen Melek Hanım’ın  “Söz veriyorum bir ayda öğrenirim. Yeter ki festivale katılayım, gece gündüz çalışırım“ demesini yok sayabilir miyiz?  Bisiklet satın alıp sürekli kendini geliştiriyor olmasını görmezden gelebilir miyiz? İlk duyurudan itibaren “Heyecandan uyuyamıyoruz, üç arkadaş geleceğiz“ diyen Helin’in umutları sönsün mü? Muğlalı konukseverliğinin en az Diyarbakırlılar  kadar şahane olduğunu bilmesin mi? Kanser hastası  Beyhan’ın “bu yıl tedavi sürecim ağır geçiyor ama festivali kaçırmak istemem, umarım o tarihte sağlığım elverir de gelirim“ demesi bile başlı başına sebeptir iptal etmemek için. İki haftamız kaldı. Hazırlıklarınızı tamamlayın. Biz hazırız!…”

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis