Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUÇEP Gökova Meclisi açıkladı: “SÜZER HOLDİNG KARAVANLARINI GÖKOVA’DAN ÇEKİYOR, DİĞERLERI NE ZAMAN?”

​​​​​​​MUÇEP Gökova Meclisi, yazılı bir basın açıklaması yaparak, bir sure once, hazırladıkları büyük bir projenin parçası olarak Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde karavanlar yerleştiren Süzer Holding’in, yıl sonu itibariyle bu karavanları kaldırmaya başladığını bildirdi.

MUÇEP Gökova Meclisi açıkladı: “SÜZER HOLDİNG KARAVANLARINI GÖKOVA’DAN ÇEKİYOR, DİĞERLERI NE ZAMAN?”
  • 05 January 2022, Wednesday 10:50

Gökova Meclisi’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bir yıldan uzun bir süre önce Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde Nitelikli Doğa Koruma Alanı statüsündeki alanda yasalara aykırı olarak Süzer Holding tarafından yerleştirilen 14 adet karavan 2021’in son günü nihayet kaldırılmaya başlandı.

2020 yılında Gökova sulak alanını tahrip eden bu işgal eylemi bölge halkı tarafından yoğun tepki çekmişti. MUÇEP Gökova Meclisi olarak karavanların yerleştirildiği alanda 15 Ekim 2020 tarihinde bir basın açıklaması yapmış ve “Süzer Holding Gökova’dan elini çek!” demiştik. Sosyal medya üzerinden de karavanların kaldırılması için düzenlenen kampanya ile 500’den fazla imza toplanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Ula Belediyesi’ne iletilmişti. Ula Belediyesi de bir kamuoyu açıklaması yaparak yasadışı inşaatların mühürlendiğini, para ceza uygulandığını, belediye encümeninde yıkım kararı alındığını ve suç duyurusunda bulunulduğunu duyurmuştu. MUÇEP Gökova Meclisi olarak, Belediye’nin aldığı kararın nihayet uygulanarak işgale son veriliyor olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Ancak şunu belirtmemiz gerekiyor ki, Gökova sulak alanında işgaller bununla sınırlı değil ve tahribatlar durmuyor. Yaptırım uygulanmamasından cesaret alan işgalciler her geçen gün Gökova sulak alanını biraz daha doldurarak kullanım alanına dönüştürüyor, koruma altında olması gereken flora ve fauna yok ediliyor.

Akçapınar sahilinde kitesurf sporunun yapıldığı alanda inşa edilen 6 adet kaçak bungalov için şikayetlerimiz sonucunda 31.7.2019 tarihinde Ula Belediyesi tarafından yıkım kararı alınmış, ancak 2,5 yıl geçmesine rağmen hala uygulanmamıştır. Açıkca görev ihmali olan bu tutum karşısında suç duyurusunda bulunulması sonucunda nihayet adım atılmış, ancak bungalovların kaldırılması yerine plaj üzerinde yerleri değiştirilerek sanki kaldırılmış gibi tutanak tutulmuştur. Belediye bu tutumu ile yasaya aykırı yapılaşmaya yol vererek bir kez daha görevini kötüye kullanmıştır.

Ula Belediyesi’ne ve Muğla Valiliği’ne bir kez daha sesleniyoruz: Bu hukuksuzluklara daha ne kadar izin vereceksiniz? Süzer Holding’in karavanları kaldırılırken ortaya konan irade neden Akçapınar Sahilinde ortaya konulamıyor? Şunun iyi bilinmesini isteriz ki, herşey kamuoyunun gözü önünde gerçekleşiyor ve tuzun koktuğu noktaya geldik. Artık yasaları uygulayın ve işgallere son verin.

Bu vesile ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı’na iki yıl önce sivil toplum örgütleri olarak verdiğimiz dilekçeyi de bir kez daha hatırlatmak ve çağrımızı yenilemek istiyoruz: Gökova Sulak Alanı gerçekten korunabilmesi için “kesin korunacak hassas alan” statüsüne alınsın. Zira uluslararası sözleşmelerle korunması gereken bu alanda biyolojik çeşitliliği yok eden uygulamalara izin vererek iklim değişikliği ile mücadele edildiği, hele bu konuda ülkemizin dünyada öncü olduğu iddiası, doğayı seven insanlarda ancak acı bir gülümsemeye yol açabiliyor.

MUÇEP Gökova Meclisi olarak yeni yılın tüm insanlığın başka bir dünya olmadığının farkına vardığı ve doğanın korunması için kararlı adımların atıldığı bir yıl olmasını diliyoruz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis