MUÇEP Milas Meclisi Uyardı

​​​​​​​SAHİLLERDE YİNE MERMER TOZU!..

MUÇEP Milas Meclisi Uyardı

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl, özellile Bodrum ve çevresindeki sahillerde pek çok otel, daha güzel görünsün diye doğal plajlarımıza mermer tozunu kum gibi seriyorlardı. Hem doğal olmayan, hem de mermer tozunun sağlığa ve denizde yaşayan canlı ortamına zararları ile bilinen bu uygulamaya karşı geçtiğimiz yıl büyük bir mücadele verilmiş, cezalar kesilmiş, sahilden toplantılmıştı.

Geçtiğimiz gün, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Milas Dönem Sözcüleri Neşe Tuncer ve Fikret Çoban, yazılı bir açıklama yaparak, Milas sahillerindeki bir benzer olaya dikkat çekti.

Açıklama şöyle:

“Basına ve kamuoyuna,

Pes dıoğrusu, bu kadar da olmaz diyorsun ama oluyor işte, görüyoruz. Geçen yaz döneminde Bodrum sahillerinde Maldivlere özenen bazı tatil köyleri ve siteler kıyıya mermer tozu (kuvars) döktükleri tespit edilmiş, çevre gönüllüsü kişilerin uyarısı üzerine yöneticiler harekete geçmiş, adı geçen yerlere baskınlar yapılmış ve cezalar kesilmişti. Çünkü mermer tozu insan sağlığına zararlı olduğu kadar deniz dibi canlılarını da öldürdüğü için esas biyo çeşitliliği yok ettiğini bilim insanları ve uzman kişiler söylemişti.

Şimdi yaz sezonu yaklaştıkça aynı yöntemler, güzel görünsün, parlak görünsün diye kıyılara deniz diplerine tüm canlı hayatına zararlı mermer tozu dökümlerinin yapıldığı şikayetlerini almaktayız. Otel Lujo’nun kıyısı olan aşağıdaki fotoğraflar bunu gösteriyor.

Milas sınırları içindeki adı geçen tesisin böyle bir Maldivler’e özenme adına deniz kıyısına mermer tozu döküp dömediğinin araştırılmasını yetkililerden bekliyoruz.

Hiçbir kazanç, hiçbir gösteriş insan sağlığından ve doğal yaşamdan üstün değildir. Hepimiz doğanın üstünde yaşarız ama hiçbirimiz doğadan üstün değiliz.

Yetkililerin ve kamuoyunun gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz.

MUÇEP Milas Dönem Sözcüleri

Neşe TUNCER – Fikret ÇOBAN”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık