MUÇEP Milas Meclisi: “KURAKLIK KAPIMIZDA!”

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Milas Meclisi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, bölgemizdeki kuraklığa dikkat çeken bir açıklama yaptı.

MUÇEP Milas Meclisi: “KURAKLIK KAPIMIZDA!”

Açıklama şöyle:

“Meteroloji Merkezi Müdürlüğünün istatistiki bilgilerine göre Nisan ayında yeterli yağışı alamayan bölgelerin başında Milas-Bodrum coğrafyası geliyor. Son 30 yıldır aldığı yağışı alamayan bir bölgeyiz artık. Resmi rakamlar bunu söylüyor.

Hareket zamanı kuraklık Milas ve çevresinde. Herkes olduğu yerden kımıldamak zorunda. İşin şakası yok , canlı yaşamı tehdit altında.

Ormanı koruyan yasalar üzerinde oynanan oyunlar sonucu 2 yıldır Muğla ve Milas  bölgesinde çeşitli adlar altında yok edilen orman sahası kabul edilmeyecek durumdadır. Eğer yaşamın farkındaysak, canlı yaşamını ekolojik ve bilimsel temellere göre değerlendirip yaşıyorsak ; hayatımızı tekrar tekrar gözden geçirmek zorundayız.

Orman yağmur tutar , nem tutar ,sıcaklık düşürür, doğanın düzenini kurar bizim soluk almamızı sağlar. Doğanın ve ormanların kurduğu bir düzen vardır. Burda haksızlığa, sömürüye yer yoktur. Şimdi gücümüz kuvvetimiz sayesinde her şeye sahip olabilirsiniz ama geriye yok ettiginiz dağlar, orman , ağaçlar kalacaktır. Ebedi olan doğadır biz onun parçasıyız, doğa varsa biz varız. Hepimiz doğanın üstünde yaşarız ama doğadan üstün değiliz.

Çocuklarımıza ne bırakacağız nasıl bir doğa bırakacağız bunları öncelikle yöneticiler, siyasetçiler, bürokratlar ve tabiki hepimiz düşünmek ve birlikte gelecek için hareket etmek zorundayız. Yoksa hepimiz bu sondan sorumluyuz.

5 Haziran Dünya Çevre Gününüz kutlu olsun.”  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık